19 / 04 / 2024

Eminönü kentsel dönüşüm

Eminönü kentsel dönüşüm

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Mega projeler İstanbul'un stratejik önemi kadar ticaretini de artıracak!

Eminönü. 132 yıl önce Osmanlı tüccarların borç alarak burada kurduğu İstanbul Ticaret Odası, bugün büyüyen Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden biri. Eminönü’ndeki ticaretin havasını Başkan İbrahim Çağlar ile birlikte soluduk.

Fatih Belediyesi yatırımcıları Eminönü bölgesine davet etti!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek ilk etapta 5 yıl içerisinde dönüşümü hedefleyen Fatih Belediyesi, tüm yatırımcıları Eminönü bölgesine yatırıma davet etti. Belediye "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli"ni hayata geçiriyor.

Eminönün'de 1734 han otele dönüşecek!

İstanbul Eminönü'de katyıtlarda ev görülen ancak otel olarak işletilen mekanlar kayıt altına alınacak. Mustafa Demir 'Artık içinde avlu olmasa dahi hanlara otel dönüşme hakkı tanıyacağız. Yenisi en fazla 5 kat olacak. Böylece yoğunluk azaltılacak'dedi.

Eminönü'ndeki tarihi hanlar otel olacak!

İstanbul Eminönü'ndeki tarihi hanlar otel oluyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgedeki bin 734 hanı otele çevirmek için çalışma başlattıklarını söyledi..

Eminönü'ndeki 1734 han 5 yıldızlı otele dönüşebilir!

Fatih Belediye Başkanı Demir, Eminönü’nde yer alan 1734 hanın otele dönüşmesinin önünü açacaklarını belirterek, “Tarihi hanlar restore edilecek, olmayanlar yıkılıp 5 katlı oteller yapılacak” dedi.

Eminönü dönüşüm modeli çıtayı yükseltti!

Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen “ Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli ” kentsel dönüşümde belediyeciliğin başarı çıtasını en yükseğe çıkartıyor.

Eminönü için 'dönüşüm projesi modeli' geliştiriliyor!

Fatih Belediye Başkanı Demir, " Tüm iş adamlarımızı Tarihi Yarımada'ya yatırıma davet ediyorum. Bu süreçteki en önemli paydaşlarımız sizsiniz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Fatih Belediyesi'nden tarihi yarımadaya kentsel dönüşüm!

Fatih Belediyesinin, Osmanlı Devleti’nin yüzyıllarca yönetim merkezi olan bölgede tarihi mirasın korunarak geleceğe taşınması için kentsel dönüşüm hazırlıkları sürüyor. Dönüşüm için yatırımcılara ilk çağrı, Bursa’daki Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yapıldı.

Mustafa Demir Eminönü dönüşüm modelini açıkladı!

Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından dördüncü kez düzenlenen “Uludağ Ekonomi Zirvesi” başladı. Toplantıya katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Eminönü Bölgesi’nin Dönüşüm Modeli’ni ilk kez Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıkladı..

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. 

Emin Üstün: Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün Türkiye'deki konut sorununa ve ihtiyacına değindi. Üstün kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır dedi.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümde emin adımlarla yürüyoruz!

“3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kentsel dönüşümde çok güçlü bir noktaya emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Bağcılar Aseda Konutları kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Bağcılar vizyon şehri olma yolunda ilerlerken, kentsel dönüşüm projesi de emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Demirkapı Mahallesi’nde 5 bloklu 168 daireli konutların yıkımı törenle gerçekleştirildi.

Bağcılar kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Bağcılar Belediyesi’nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 621 konut yıkıldı!

Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip.

Eminevim Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Elbirliği işletme modeliyle on binlerce aileyi ev sahibi yapan Emin Grup şirketlerinden olan Eminevim, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesiyle yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor.

Uşak'ta kentsel dönüşüm devam ediyor!

Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde binaların hızla bitirildiğini belirtti. Başkan Cahan, “Hedeflerimizde emin adımlar ile ilerlemekle beraber çok yakın bir zamanda ilimizin yeni cazibe merkezine kentsel dönüşüm ile kavuşacağız''dedi.

Eminönü dönüşüm modeli çıtayı yükseltti!

Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen “ Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli ” kentsel dönüşümde belediyeciliğin başarı çıtasını en yükseğe çıkartıyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm emin adımlarla sürüyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm emin adımlarla sürüyor. Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Projesi emin adımlarla devam ediyor. Bağcılarlıların destek verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yaşam alanları kurmak için yıkımlar yapılıyor.

Osmangazi'de emin adımlarla kentsel dönüşüm!

Osmangazi'de emin adımlarla kentsel dönüşüm yapılıyor. Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, kentsel dönüşümde son aşamaya geldiklerini ifade ederek, "Bugün Osmangazi Belediye Meclisi ikinci toplantısını yapıyor.

Eminönü kentsel dönüşüm Haberi

Eminönü kentsel dönüşüm

Fatih'i yaşanılabilir bir ilçe haline getiren AK Partili Başkan Mustafa Demir, “Teknoloji, restorasyon, yeşil alanlar, eğitim ve kültür, spor; aklınıza gelebilecek her konuda büyük değişim var” diyor. Şehri imar ederken, o şehirde yaşayanların kalbini kazanmaya önem veriyor. “Tek derdimiz halkımızın memnuniyeti“ diyen Başkan Demir'in üç kriteri var: Çalışkanlık, ulaşılabilirlik ve güvenilirlik.


Göreve geldiğiniz günden bu yana sürekli ‘yaşanabilir bir Fatih’ dediniz. Hedefinize ulaştınız mı?

2004’te belediye başkanı olduğumda etrafı surlarla çevrili, yapılaşması bitmiş, problemli, yeşil alan üretemez bir Fatih vardı. Biz ‘yaşanılabilir bir kent’ diye yola çıktık. Sosyal, kültürel, ekonomik alt yapıyı oluşturduk ve burayı tercih edilen bir ilçe haline getirdik. Hayallerimizin de ötesinde bir Fatih inşa ettik.


‘EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ’’

İlçe olarak eğitimde ne durumdasınız? 

Bir topluma hizmet etmenin en pratik yolu çocukların eğitimine...