25 / 04 / 2024

Eminönündeki eski evler pansiyon olacak

Eminönündeki eski evler pansiyon olacak

UNESCO tarafından koruma altında olan Eminönü’nün Nişanca, Kumkapı ve Sultanahmet semtlerinde ‘ev pansiyonculuğu’ hayata geçiriliyor. Bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü'ndeki balıkçı teknesi için mahkemeden devam kararı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi...

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.

Eminönü esnafından balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına tepki sürüyor!

İBB, Eminönü'nde bulunan ve balık ekmek satan teknelerin boşaltılmasını istemişti. İşletmecilerin konuyu mahkeme taşımasına rağmen mahkeme, tahliyenin devam edeceğini bildirmişti. Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına bölge esnafı tepki göstermeye devam ediyor...

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı 2018'de bitecek!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal hattın açılışı ile ilgili olarak "Bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için kazık çakılıyor!

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Tramvay hattı için Balat ve Eyüp sahilinde kazık çakma işlemleri başladı. 

Eminönündeki eski evler pansiyon olacak Haberi

Eminönündeki eski evler pansiyon olacak

İstanbul Fatih'te, özellikle Nişanca’da mülk sahiplerinin evlerini terk etmesi sonucu tarihi eserlerin çöküntü alanlarına dönüşmesi üzerine Fatih Belediyesi harekete geçti.


Yapılan düzenlemeyle, bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek. Hanlar bölgesinde tarihi olmayan binalar yeniden yapılabilecek. Eminönü genelinde konaklama tesislerinin yapılabilmesine olanak sağlayan düzenleme kapsamında tarihi hanlar da restore edilecek. Ana arterler üzerinde bulunan tescilli eser dışındaki  mevcut yapılar, tarihi eserlere uyumlu olacak şekilde, imar planındaki kat yüksekliğine geri dönecek. İBB Meclisi’nde kabul edilen rapor, Koruma Kurulu’nun onayından geçtikten sonra tekrar İBB Meclisi’ne gelecek. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın onayının ardından, itirazlar için 1 aylık askı süreci başlayacak.


SAMATYA DA DÖNÜŞECEK


Ev pansiyonculuğu uygulaması tüm Fatih ilçesi için değil sadece eski Eminönü Belediyesi kapsamındaki bölgelerde uygulanabilecek. Fener ve Samatya’da ise...