19 / 04 / 2024

Emlak Bankası hakkında bilgi

Emlak Bankası hakkında bilgi

Atatürk'ün talimatları doğrultusunda 1926 yılında Emlak ve Eytam Bankası adıyla kurulan Emlak Bankası'nın bankacılık hayatı 2001 yılında sona ermiş. Birçok projeye imza atan Banka, 405 şubesiyle Ziraat Bankası'na devir edilecekmiş.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ziraat Bankası'ndan emekliler hakkında flaş kampanya!

Ziraat Bankası'ndan emekli vatandaşlar hakkında flaş bir kampanyanın duyurusu yapıldı. Emekli vatandaşlar bu kampanyayı çok sevecek. İşte flaş kampanyanın detayları...

Merkez Bankası hakkında flaş gelişme. Bir anda kasa dolar doldu. Müthiş haber şimdi geldi

Merkez Bankası hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası'nın kasası adeta dolar doldu.

Emekliler hakkında flaş gelişme. İş Bankası ve ING emekli promosyonunu güncelledi

Emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir gelişme yaşandı. ING Bank ve İş Bankası tarafından yapılan açıklamada emekli vatandaşlarımıza verilen promosyonun güncellendiği bilgisine yer verildi.

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin ev aldığı incelenecek.

TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde değişiklik!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Pasifik İnşaat'tan Next Level AVM hakkında açıklama!

Pasifik İnşaat ''Ziraat Bankası Next Level AVM'nin satılmayan ofislerine el koydu'' haberleri hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, haberlerin tamamen mesnetsiz, asılsız ve yalan haber niteliği taşıdığı belirtildi.

Emlak Bankası hakkında bilgi Haberi

Emlak Bankası hakkında bilgi



Ve Emlakbank da tarihe karıştı


Ziraat Bankası'na devredilerek tasfiyesi öngörülen Emlakbank'ın, bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izni sona erdi. Emlakbank'ın 405 şubesi, pazartesi gününden itibaren Ziraat Bankası bünyesinde faaliyetine devam edecek.


     EMLAK Bankası'nın Ziraat Bankası'na devir işlemleri başladı. Yapılan protokol çerçevesinde, Emlak Bankası'nın aktif ve pasiflerinin Ziraat Bankası'na devrinin tamamlanmasıyla birlikte, Emlakbank'ın bankacılık hayatı da son buldu. Aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin 9'uncu büyük bankası olan Emlakbank'ın, 2'si yurtdışında 405 şubesinin tamamı, 1.290 şubeli Ziraat Bankası bünyesinde faaliyetlerine devam edecek. Şube bilançoları hazırlanıp, mal varlıkları tespit edilirken, çalışmalar için hafta sonunda mesai yapılacak. Böylece Emlakbank şubeleri haftaya...