25 / 04 / 2024

Emlak beyannamesi nereye verilir

Emlak beyannamesi nereye verilir

Emlak beyannamesi hangi durumlarda verilir? Emlak beyannamesi verilmesi gerektiren durumlar nelerdir? Beyanname ne zaman verilir? Emlak beyanı için gerekli belgeler nelerdir? İşte emlak beyannamesi ile ilgili soruların cevapları...

Emlak vergisi ile ilgili sorular!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi mükelleflerini ilgilendiren birçok detay bulunuyor. Emlak vergisi ile ilgili sorular ve yanıtları..

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak sektörü nereye gidiyor? 

Hilmi Işıkören kaleme aldığı yazıda "Emlak piyasası nereye gidiyor?" sorusunu konu aldı. Bu soru günümüzde emlak profesyonelleri tarafından en çok aranan sorulardan birisi.

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alanlar, ilçe belediyelerine emlak beyannamesi vermekle mükellef oluyor. Beyanname e devlet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Peki, emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi mükellefi olup daha önce ödeme yapmayan kimseler ödemeleirn nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı 2. çeyrek Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 01.01.2020 - 30.06.2020 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı.

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Emlak beyannamesi nereye verilir Haberi

Emlak beyannamesi nereye verilir

Emlak beyannamesi verilmesi gereken durumlar nelerdir?


Mükellefler için emlak beyannamesini gerektiren durumlar şunlardır;


- Yeni bir bina inşa edilmesi,


- Mevcut binalara ilave yapılması,


- Mevcut binaya asansör veya kalorifer konulması,


- Binanın tamamen veya kısmen yıkılması,


- Binanın kullanış şeklinin tamamen veya kısmen değişmesi,


- Binanın devamı durumunda olan arsa veya arazinin bu durumdan çıkması,


- Binanın bölünmesi veya ayrılması,


- Bina mülkiyetinin (sahibinin) değişmesi.



Emlak beyannamesi ne zaman verilmelidir? 


Beyanname verilmesini gerektiren durumlardan biri veya birkaçı meydana gelmiş ise; 


Meydana geldiği yılın sonuna kadar sözü edilen olaylar hakkında beyanname verilmelidir.


Ancak, bütçe yılının son üç ayında söz konusu durumlar meydana gelmiş ise (Ekim, Kasım, Aralık aylarında) olayın meydana geldiği tarihten itibaren üç ay içerisinde mükellefler beyanname vermeleri gerekmektedir.



Emlak beyanı için gerekli belgeler nelerdir? 


Şahıs olarak beyan vermek istiyorsanız; tapu ve kimliğiniz...