24 / 04 / 2024

emlak fiyatları düşer mi

emlak fiyatları düşer mi

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak piyasasına sismik harita ayarı!

İnternete konulan yeni deprem haritası sistemi çökertti. AFAD’ın sitesinde halka açılan harita, yoğun ilgi sebebiyle yayından kaldırıldı. 

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Emlak fiyatları düşüyor, konut alamayan vatandaş arsaya yöneliyor!

Emlak uzmanları yaptığı açıklamada son altı aydır piyasa fiyatlarında düşüş olduğunu belirterek, vatandaşların buna rağmen yatırım amaçlı konut almadıklarını ve arsaya yöneldiklerini söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Milletvekilinden flaş açıklama: Kesilen cezalar emlak sektöründe fiyatları düşürdü! 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, sık sık gündeme gelen emlak fiyatları ile ilgili konuştu. İşte Erkan'ın o açıklaması...

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

emlak fiyatları düşer mi Haberi

emlak fiyatları düşer mi

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Haziran tarihinde başlatılan düşük faizli konut kredisi uygulamasının inşaat sektörü açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Çalkaya'nın haberine göre, kredi faiz oranlarının düşmesiyle gayrimenkule talebin yoğunlaştığını belirten Taylan, ayda 5 kişinin bakmak istediği bir gayrimenkulü şu anda günde 10 kişinin görmek istediğini dile getirdi.

Taylan, artan taleple gayrimenkul fiyatlarında da bir miktar yükselme olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bizim en büyük sıkıntımız, gayrimenkul fiyatlarının sürekli değişiyor olması. Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor. Alıcılar da bu durumun sorumlusu olarak emlakçıları görüyor ki bu, meslektaşlarımı üzüyor."

"Stoklar bitince yeni...