26 / 04 / 2024

Emlak sektörü 2016

Emlak sektörü 2016

Samsun Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, herşeye rağmen 2016 yılının konut ve gayrimenkul satışları açından altın bir yıl belirterek "Satışlara yaşandı "dedi.

Sedat Altınay: Emlak sektörü destek bekliyor!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, emlak sektörünün ekonominin canlanması için destek istediğini söyledi.

15 Temmuz sonrası konut satışları hız kesmiyor!

15 Temmuz sonrası konutta başlatılan tarihi kampanya atağı yoğun ilgi gördü. Katılan şirket sayısı arttı. Peşinat ve faiz oranları indi.

Cevdet Zafer: Kendinize güvenip ev alın!

Bankaların kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle emlak satışlarında hareketlenmenin yaşandığını ifade eden emlakçılar, vatandaşları yatırım yapmaya beklediklerini söylediler.

Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesi sektörü hareketlendirdi. Kurban Bayramı öncesi konuta ilginin arttığını kaydeden sektör temsilcileri, ev almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Emlak sektörü yeni düzenlemelerle şekilleniyor!

Türk ekonomisinin Yenikapı ruhuyla olağanüstü bir dönem yaşadığı bugünlerde emlak sektörü de yeni düzenlemelerle şekil değiştiriyor.

Emlak sektöründe iş kurmak için 3 milyon şirket var!

Emlak sektöründe kendi işini kurmak, iş kurmanın en iyi yoludur. Türkiye’de emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için 3 milyon civarında şirket bulunuyor.

Girişimcilik için en cazip alan emlak sektörü!

Bir tespite göre ülkemizdeki özellikle gençler, bir patronun emrinde çalışmaktansa, kendi işlerinin patronu olmayı tercih etmektedirler.

İnşaat sektörü 2023'e damga vuracak!

Toya Yapı Genel Müdür Yardımcısı Ceyla Koray, Türkiye'de gelişimin ana eksenini sanayi tesisleri, yollar, havaalanları ve diğer tüm yaşamsal mekânlarla inşaatın oluşturduğunu söyledi.

Süleyman Akbıyık: İnşaat sektöründeki durgunluk geçici!

İnşaat sektörünü ve emlak piyasasını değerlendiren Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, sektörde yaşanan durgunluğun müteahhitleri ve vatandaşları umutsuzluğa sürüklememesi gerektiğini söyledi.

Emlak sektörü, kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak!

Emlak sektörünün 2015 yılında durgun geçtiğini belirten Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Emlak sektörü bu yıl hem iç piyasada yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak" dedi.

2015 emlakçı esnafını güldürmedi!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

Emlak sektörü 2015'te ayağa kalkamadı!

Emlak sektörü 2015 yılında üst üste gelen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlar sebebiyle bir hayli atak yapamadı. Siyasi istikrarın tekrardan yakalanması ile umutlanan emlak sektörüne en büyük darbeyi ise Rusya vurdu.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Emlak sektörü 2016'da yüzde 15 büyür!

Altyapıya yönelik dev yatırımlar emlakta alım satımı hareketlendirdi. Uzmanlar bekleyen yatırımcının gayrimenkulde alıma geçiğini söyledi. Mustafa Baygan ise önümüzdeki sene sektörün yüzde 15 büyümesini öngördüklerini belirtti.

Pandemi emlak sektörünü canlandırdı!

Koronavirüs salgını başladığında duraklama dönemi yaşayan ABD emlak sektörü yeniden canlandı.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Konut kredisi faizlerindeki indirim emlak sektörünü uçurdu!

Koronavirüs salgını sürecinde ‘duraklama’ dönemini yaşayan emlak sektörü, kamu bankalarının Haziran ayı başında kredi faizlerinde tarihi bir indirime gitmesiyle tekrar canlandı...

Emlak sektöründe yeni soluk: Dronlarla dijital yolculuk!

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında temasların sıfıra düşürülmesiyle beraber, geleneksel yüz yüze satış ve müşteri hizmetlerinin oldukça önemli olduğu emlak sektöründe bir takım zorluklarla karşılaşıldı...

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

Emlak sektörü çalışanları hedeflerini nasıl belirlemeli?

Gayrimenkul danışmanı Onur İrtem, emlak sektörü çalışanları için tavsiyelerde bulundu. Sektör çalışanlarına, ilk önce kendilerine bir sistem ve model bulmaya çalışmalarını ve kendilerini motive edecek olan sebepleri keşfetmelerini söyledi...

Bydoping'ten emlak sektöründe kazandıran mobil uygulama!

Bytech Bilgi Teknolojileri, Mobil Broker adıyla faaliyet gösteren bir uygulama geliştirdi. Uygulamada, ek gelir ihtiyacı olan insanlara komisyon hareketinin olduğu emlak sektöründen çözüm sunuluyor, kazanç sağlama imkanı veriliyor...

11Sight emlak sektöründe temassız satış ve pazarlama dönemini başlattı!

11Sight Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, 11Sight'ın tek tıkla başlatılabilen görüntülü görüşme çözümüyle emlak sektöründe satın alma ve kiralama işlemlerinin uzaktan da gerçekleşebildiğini belirtiyor.

Lübnan'da ekonomik kriz emlak sektörünü de olumsuz etkiledi!

Lübnan bankaları, sermayenin yurt dışına çıkışının önüne geçmek amacıyla vatandaşın mevduatına el koydu. Ülkede doları baz alan emlak sektörü mevcut ekonomik krizden etkilenen sektörlerden oldu.

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

Covid-19 sonrasında emlak sektörünü neler bekliyor?

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin yüzde 70'i tamamlandı. Biz de hem projenin, hem de emlak sektörünün son durumu hakkında Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Her sektörü olumsuz etkileyen virüs, emlak sektörünü de etkileyecek mi? İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu Evrim Kırmızıtaş, koronavirüse karşı emlak sektöründe alınabilecek önlemleri anlattı...

Emlak sektörü 2016 Haberi

Emlak sektörü 2016

Samsun Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek yaptığı yazılı açıklamada 2016 yılını değerlendirdi.2016 yılının herşeye rağmen emlak ve gayrimenkul satışlarında altın bir yıl olarak kayıtlara geçtiğini belirten Gülçiçek" Samsun'da 2015 yılında 582 yeni 614 u ikinci el olmak üzere toplam 1196 konut satılmış iken, 2016 aralık itibarıyla 755 yeni toplam 1437 adet konut satışı gerçekleşti. Aralık sonu burakamları ile bu rakam bir miktar daha yukarı çıkması bekleniliyor "dedi. Türkiye'nin 1 milyon 289 bin 320 konut satışıyla 2015'ten rekor kırdığını hatırlatan Gülçiçek" Türkiye 2016 yılında birçok olumsuzluk yaşamasına rağmen konut satışlarında yükseliş ivmesini düşürmedi. Bu durum Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir.



2017 yılında da inşaat sektörü yıla damgasını vuracak. Nitekim yılın ilk dokuz ayında Türkiye genelinde 692 bin...