23 / 04 / 2024

emlak sektörü ne durumda

emlak sektörü ne durumda

Dünya köşe yazarı Talip Aktaş yeni yazısında, 1995 yılında konvertibl hale gelen Türk Lirası'nın 2019 yılında, geçtiğimiz 25 yıla kıyasla en düşük değerinin görülmesinin gayrimenkul sektörü üzerinde ki etkilerini ele aldı...

Sedat Kapçak: Emlakçıların sıkıntısı yasal dayanak!

Kapçak Emlak'ın sahibi Sedat Kapçak ''Emlakçıların en büyük sıkıntısı yasal dayanağımız yok. Birde vatandaşların emlakçılara olan güvensizliği var. İşini düzgün yapmayan arkadaşlarımız var. Bunlar diğer arkadaşları da etkiliyor. Halkta kötü bir imaj var. " dedi.

Faruk Kalkavan: Emlak sektörü son 5 yılda canlandı!

SELF Investment Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kalkavan, emlak sektörünün 2016’da önceki yıllara göre daha hareketli geçeceğini söyledi. Kalkavan emlak sektörünün son 5 yılda canlandığını belirtti.

Fikret Orman: Emlak sektörünün ivme kazanacağı bir yıl olacak!

Geçtiğimiz yılı beklenenden düşük bir büyüme oranı ile kapatan emlak sektöründe bu sene, yılın ikinci yarısına hakim olacak bir genişleme bekleniyor. Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gayrimenkul siteleri emlak sektörünün lokomotifi mi oluyor?

Kullanımın yaygınlaşması ve kullanım alanın genişlemesi ve tablet, android özellikli cihazlar gibi erişim noktalarının çoğalması, internet üzerinden gerçekleştirilen iş modellerinin de önünü açtı.Gayrimenkul siteleri emlak sektörünün lokomotifi mi oluyor?

8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün son çeyrekten beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

İnşaatta kusur varsa ceza büyük!

Şantiyesinde kaza olan müteahhitin belgesinin askıya alınması veya iptal edilmesinden, işverene verilen nakit desteğin geri alınmasına kadar birçok yeni düzenleme var. İnşaatta kusur varsa ceza büyük...

Fiyatların yüzde 300 arttığı ilçe hangisi?

İstanbul’un yanı başındaki ilçede son yıllarda ciddi bir hareketlenme yaşanıyor. Birçok dev proje ya oraya kaydırılıyor ya da bir şekilde orayla bağlantısı kuruluyor. Fiyatların yüzde 300 arttığı ilçe hangisi?

Konut sektörü ekonomide lokomotif olmayı sürdürecek!

Emlak Konut GYO'nunn yayınladığı 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre; Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edecek.

Çin'de emlak piyasasını zor bir dönem bekliyor!

Çin'de emlak piyasasını zor bir dönem bekliyor. Xian Jiaotong Liverpool Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Göncü, Çin'de emlak piyasasında fiyat düşüşlerinin sürdüğünü belirtti.

Emlakta doğru danışman nasıl olunur?

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN, yarın akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında ‘Emlakta doğru danışman nasıl olunur ve doğru danışman nasıl bulunur?’ konulu online ‘canlı’ seminerinde bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

İlk 11 ayda 1.2 milyon emlak satıldı!

İlk 11 ayda 1.2 milyon emlak satıldı. Türkiye genelinde 11 ayda 1 milyon 225 bin 331 konut ve iş yeri el değiştirdi. Hakkari 89 ev ve iş yeri satışıyla son sırada yer alırken, bu ili Ardahan, Bayburt, Muş ve Gümüşhane izledi...

2014'te emlak sektörü yüzde 10 büyüyecek!

EMLAK sektörü, 2013'de satış patlaması yaşadı. 2012 sonunda 701 bin adet konut satılırken, 2013'ün Kasım ayına geldiğimizde satış adedinin şimdiden 900 bin sınırına geldiğini görüyoruz...

Kasım 2013 Emlak Endeksi açıklandı!

Hurriyetemlak.com'un Kasım 2013 Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre, yükselişte olan bölgeler, konut, ticari gayrimenkul ve arsa fiyatlarındaki son durumlar ortaya çıktı. Kasım 2013 Emlak Endeksi'ni haberimizde bulabilirsiniz...

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

Çin'de emlak sektörüne olan güven sorunu büyüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in o yazısı...

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

emlak sektörü ne durumda Haberi

emlak sektörü ne durumda

Türk Lirası geçtiğimiz yıllara oranla 2019 yılında en düşük değerini gördü. Peki Türk Lirasın'nda yaşanan bu değer kaybı emlak sektörünü nasıl etkiledi? İşte  Talip Aktaş'ın yazısı.

İlk konut satışının payı dip seviyeye indi

Konut sektöründe 2018 yılının ikinci yarısı ile 2019’un büyük bölümünde yaşanan daralma, ikinci el konutlardan çok yeni konut projelerini etkiledi. 2017 yılında 1 milyon 410 adete yaklaşan toplam konut satışlarının yüzde 46’sını yeni ilk satışlar oluştururken, 660 bin adete yaklaşan yeni konut satışları, bu sayı ile tarihi en yüksek seviyesini gördü. Yeni konut satışlarının toplam satışlar içindeki payı itibarıyla en yüksek orana ise, yüzde 47,8’le 2018 yılında ulaşıldı. İlk satışların payındaki belirgin artış, özellikle yılın ilk yarısındaki performanstan kaynaklandı. Ağustos-2018 ‘de yaşanan kur krizi ve faiz oranlarındaki hızlı...