28 / 03 / 2024

emlak vergisi 2016

emlak vergisi 2016

Evi, arsası,dükkanı olanlar için Emlak Vergisi'nin ikinci ödeme süresi yarın başlıyor. Zamanında ödenmeyen veriye her ay yüzde 1.40 ceza var. Emekli ve işsiz tek konuta varsa vergi ödemiyor.

Emekliler de arazinin emlak vergisini öder!

Sözcü Gazetesi yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Emekliler de arazinin emlak vergisini öder mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Emlak vergisi için son 9 gün kaldı!

Emlak vergisi ilk taksit dönemi için son 9 gün kaldı. Vergi mükelleflerinden ödemelerini yapmamış olanların bu süre içinde vergilerini ödemeleri gerekli..

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Emekliler hangi koşullarda emlak vergisi öder?

Emekliler, indirimli vergi uygulamasından faydalanıyor. Bunun anlamı, uygulamadan yararlanan emeklilerin emlak vergisi ödemeyeceği. Tabii istenilen şartlar sağlanırsa...

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinde son gün 31 Mayıs!

Aliağa Belediyesi, 2016 yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2016 Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu.

Emlak vergisiyle ilgili tüm merak edilenler!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Dr. Nedim Türkmen bugünkü yazısında emlak vergisiyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı..

Emlak vergisi için son 25 gün!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Emlak vergisi için son 25 gün kaldı..

5 adımda emlak vergisi ödeme!

Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ilk taksit döneminin sonu yaklaşıyor. Henüz ödeme yapmamış kimselerin önünde son 25 gün bulunuyor. İşte emlak vergisi ödeme işlemleri..

Ödenen 5 yıllık emlak vergisini geri almak mümkün!

Mayıs ayı sonuna kadar emlak vergilerinin ilk taksidi ödenebilecek. Ancak bu vergiden muaf olanlar da bulunuyor. Yanlışlıkla vergi ödeyen vatandaşlar bu ücretleri geri alabiliyor.

2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Verginin ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi yeni alınan ev için ne zaman başlıyor? 2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

2016 yılı Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'a kadar devam edecek ilk taksit dönemi için ödeme dönemi devam ediyor..

Emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 1 Mart 2016 tarihinden itibaren 31 Mayıs 2016 tarihine kadar ödeyebilecek..

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, vergi ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2016..

2017 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Vergilendirme dönemi yaklaşan emlak vergisini 2016 yılı ve öncesinde taşınmaz satın alan kimseler ödeyecek. İşte 2017 emlak vergisi ödeme tarihleri..

Emlak vergisi beyannamesinde son gün bugün!

1 Ocak- 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan gayrimenkul devirleri için emlak vergisi beyannamesi bugün mesai bitimine kadar veriliyor.

Emlak vergisi beyannamesi son günü 31 Aralık!

2016 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin 31 Aralık 2016 tarihinde emlak vergisi bildirim süresi sona eriyor. Vergi mükellefiyeti ise 2017 yılında başlıyor.

Salihli Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Salihli Belediyesi, 2016 yılı emlak vergisi ile işyerlerine ait çevre ve temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin 30 Kasım 2016 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Melikgazi'de hafta sonu emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, "Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Melikgazi Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, “Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Şehzadeler'de emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başladı!

Şehzadeler ilçesine ait 2016 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Şehzadeler Belediyesi veznelerinden alınmaya başladı. Tahsilatların kredi kartı ya da nakit olarak 1 Kasım ile 1 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılabileceği belirtildi.

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi iki taksitte veriliyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

2016 emlak vergisi zammı hesaplama!

2016 yılına ait emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bu yıl emlak vergisi zamlı olarak ödeniyor. Peki, 2016 emlak vergisi zam oranı ne kadar?

Emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Emlak Vergisi birinci taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2016 Salı günü son bulacağını hatırlatarak, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

emlak vergisi 2016 Haberi

emlak vergisi 2016

Yasaya göre; Emlak Vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu tür taşınmazı olan kişiler Emlak Vergisi ödemekle yükümlü. Emlak Vergisi ödeyecek kişilerin gayrimenkulün bulunduğu belediyelerin emlak servislerine müracaat edip bildirimde bulunmaları şart. Emlak bildirim formları belediyelerden temin edilebiliyor. Bildirim için tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi ile kimlik ve adres bilgileri gerekiyor.

İKİ TAKSİT HAKKI VAR

Posta'dan Bilal Emin Turan'ın haberine göre; bildirimi yapılan gayrimenkullerle ilgili vergi ödemeleri peşin olduğu gibi iki ayrı taksit halinde de yapılabiliyor. Mülk sahibi genelde taksidi seçiyor. 2016 yılma ilişkin Emlak Vergisi'nin ilk taksidi Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksidi ise 1 Kasım itibarıyla ödenecek. Son gün 1 Aralık. Ük taksidi ödemeyen ikisini de 1 Aralık'a kadar ödeyebilir. Zamanında ödenmeyen vergi için her...