25 / 04 / 2024

emlak vergisi bitti mi

emlak vergisi bitti mi

2017 yılı vergi takvimine göre emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ve aynı dönemlerde ödeniyor. Peki, 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi? Aralık ayında vergi ödemesi yapılırsa ne olur?

Emlak vergisi ödemesi bitti mi?

2017 yılı vergi takvimine göre emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi bitti mi?

Emlak vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için senede iki taksit ödeniyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Mart ayı itibariyle gayrimenkuller için birtakım vergiler ödenmeye başlandı. 31 Mart itibariyle ise bazı vergilerin ilk taksit dönemi sona erdi. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi?

Vergi borcu ve faizlerine yönelik olarak yapılan yapılandırma hakkı başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Peki, emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi? Devam ediyor mu?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi bitti mi Haberi

emlak vergisi bitti mi

1319 sayılı Kanun gereğince ödenen tüm gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Bu vergi her sene belli aylarda 2 eşit taksit halinde ödeniyor.

2017 yılı vergi takvimine göre emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi bitti mi?

 

Emlak vergisi ödemesi bitti mi?


2017 yılı emlak vergisi ödemesi dönemi 30 Kasım itibari ile sona erdi. Vergi mükelleflerinin zamanında vergi borcunu ödememesi ve ödemelerinin Aralık ayına sarkması halinde mükellefler aylık vergi cezası ödemek zorunda kalıyor. Bu ceza yüzde 1.40 oranında tahsil ediliyor.

Örneğin vergi borcunun 500 TL olduğunu düşünelim. Bu ödemenin Aralık ayına sarkması halinde mükellef 500 + 7 lira ödenecek. Ödemenin yapılmadığı her ay borca artı 7 lira eklenecek.

2018...