28 / 03 / 2024

emlak vergisi borçlarına af

emlak vergisi borçlarına af

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?

Emlak vergisi borçlarına af yasası!

Torba yasası gereğince, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Kanuna göre, borç ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borçlarına af yasası..

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Cumhurbaşkanı bizzat duyurdu! Kredi, vergi borçlarına dev taksit imkanı: Detaylar ortaya çıktı, kimse borçlu kalmayacak!

Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor. Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamasına göre: vatandaşlar yapılandırma borçlarını 4 yıllık süre içerisinde, 48 taksitler içerisinde ödeyecek. İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

KYK borçları silindi mi? KYK borçları ne zaman silinecek?

KYK borçlarına dair araştırmalar devam ediyor. KYK borcu olanlar, KYK borçlarının ne zaman silineceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi?

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi gündemde yer alan konulardan biridir. İşte kedi kartı kullanıcılarının merakla sorduğu Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi? sorusunun yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredi borçları açıklaması! KYK kredi faizleri silindi mi?

KYK kredi borçlarına dair açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. İşte detaylar!

Bakan Kasapoğlu’ndan son dakika KYK borçları açıklaması! KYK borçlarında faizler silinecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Faize en karşı olan biziz" iddiasında bulundu. Peki KYK borçlarına dair iki formül ne? KYK borçlarının faizi silinecek mi? İşte detaylar...

emlak vergisi borçlarına af Haberi

emlak vergisi borçlarına af

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Bazı vergi ve alacaklara yapıldandırma sunan kanun kapsamında taşınmaz malların emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor.


Yasada yer alan 73. madde gereğince, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için başvuru sürecinde belediye müraaat edilmesi gerekiyor. Başvuru süresinin kaçırılması durumunda yapılandırma hakkı da kaybediliyor. Emlak vergisinde af şartları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisinde af 2014..

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi olan 30 Kasım 2014'e kadar başvuru yapılması gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Taksitli olarak ödeme yapmak...