26 / 04 / 2024

emlak vergisi faizi

emlak vergisi faizi

Emlak Vergisi mükelleflerinin birinci taksit ödeme süresi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, emlak vergisi konusunda merak edilenleri anlattı.

Emlak Vergisi'nin ilk taksit ödemeleri başladı!

Mart ayıyla birlikte vergi zamanı da geldi. Bu ay pek çok verginin ilk taksiti ödenecek. Bu vergilerin başında da Emlak Vergisi geliyor. 1 Mart'ta başlayan Emlak Vergisi ödemeleri ilk aşamada Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek.

Emlak vergisi ödemesi yarın sona erecek!

Emlak, ilan ve reklam ile iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin 2'inci taksitlerinin ödemesi 30 Kasım 2015 Pazartesi günü sona erecek.

Emlak vergisinin son ödemelerine 20 gün kaldı!

Yaklaşık 24 milyon emlak vergisi mükellefinin, 2015 yılı emlak vergisinin ikinci (son) taksitini, 30 Kasım Pazartesi mesai saati sonuna ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri başladı!

Ev sahipleri için kritik tarih yaklaştı. Emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri Haziran'da yapılan emlak vergisi ödemeleri, Aralık ayı başı Kasım ayı sonunda bitecek.

Emlak Vergisi’nde son gün 30 Kasım!

Belediyeler tarafından Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nde 1 Kasım itibariyle başlayan ikinci taksidin son ödeme tarihinin 30 Kasım 2015 olduğu hatırlatıldı.

Emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Zamanında ödenmeyen vergiler için gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama formülü..

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, emlak vergisi ne zaman verilir? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm detaylar...

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. Bu sürelerin kaçırılması durumunda gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016 formülü..

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?

Emlak vergisi geç ödeme faizi!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi geç ödeme faizi ne kadar?

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin gecikmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi 2015...

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi aylık gecikme faizi!

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malları için her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Ödeme gecikirse emlak vergisi aylık gecikme faizi uygulanıyor...

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2014!

Emlak vergisi kapsamında her sene yılda iki eşit taksit ile olmak üzere ödenmesi gereken vergi borcunu ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. İşte, emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2014..

Emlak vergisi kime ödenir?

Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödenmezse ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. Peki, emlak vergisi kime ödenir?

emlak vergisi faizi Haberi

emlak vergisi faizi

Emlak vergisi arsa değerleri her 4 yılda bir takdir komisyonlarınca yeniden belirleniyor. En son 2014 yılında belirlenmişti. Bunun yanı sıra her yıl yeniden değerleme oranının yarısı kadar arttığını ve bu oranı Bakanlar Kurulu'nun iki katına kadar çıkarmaya yetkili olduğunu belirten Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, “Emlak Vergisi bu yıl yeniden değerleme oranının yarısı kadar yüzde 2,79 arttı. Emlak Vergisi Kanunu'na göre her yıl belirlenen yeniden değerleme oranının yarısı kadar artış yapılıyor. Bu çerçevede örneğin geçen yıl sahip olduğu gayrimenkul için 300 TL emlak vergisi ödeyen vatandaş bu yıl yüzde 2,79 artış ile 308,37 TL ödeyecek" dedi.


Zamanında ödemeyenlere gecikme faizi


Ödemesini süresi içinde ödemeyenlerin gecikme faizi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Kolçak, zamanında...