28 / 03 / 2024

emlak vergisi gecikme zammı 2015

emlak vergisi gecikme zammı 2015

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, emlak vergisi ne zaman verilir? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm detaylar...

12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. Bu sürelerin kaçırılması durumunda gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016 formülü..

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Emlak vergisi gecikme zammı gider yazılır mı?

Taşınmaz malın sahibi gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişiler adına da olabiliyor. Emlak vergisi ödemeleri gider olarak gösterilebiliyor. Peki, emlak vergisi gecikme zammı gider yazılır mı? Yazılamaz mı?

Emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015..

Emlak vergisi cezası hesaplama!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...

emlak vergisi gecikme zammı 2015 Haberi

emlak vergisi gecikme zammı 2015

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Vergi, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 


Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015

Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı...