29 / 03 / 2024

emlak vergisi geri alma

emlak vergisi geri alma

Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.

SİT alanındaki mülklerinizin emlak vergisini geri alabilirsiniz!

Mülk takip sistemi İmpomes’in Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat, bazı mülkler için emlak vergi muafiyeti bulunduğunu ve bu nedenle mükelleflerin iyi bir takip yapmaları halinde ödediği vergileri geri alabileceğini söyledi.

Emlak vergisinden muafiyet şartları!

200 metrekareyi geçmeyen tek evi olan emekliler, dullar, yetimler, ev hanımları, işsizler ve gaziler dikkat! Emlak vergisinden muafsınız. Eğer ödemişseniz, son 5 yıllık dönemi geri alabilirsiniz...

Ödenen emlak vergisini geri almak mümkün mü?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, emlak vergisini 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olanların, ev hanımlarının, gazilerin, işsizlerin, dulların, yetimlerin ve emeklilerin ödemeyebileceğini söyledi.

Emlak vergisinin geri alınması için gerekenler!

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödemesinde bulunanlara emlak vergisi geri iade edilebiliyor. Peki, hangi mesken sahipleri muaf? Emlak vergisinin geri alınması için gerekenler nelerdir?

Emlak vergisi geri iade şartları!

Emlak vergisinde tek mesken için muafiyet uygulaması bulunuyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergilerinin de iadesi mümkün olabiliyor. Peki, emlak vergisi geri iade şartları nelerdir?

Emlak vergisi geri alma!

Emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyen kimseler ödedikleri emlak vergisini geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi geri alma koşulları nelerdir? Emlak vergisi nasıl geri alınır?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanmak için gerekli görülen şartlara uyuyorsanız, geçmiş yıllarda ödediğiniz emlak vergilerinizi geri alabilirsiniz. Emlak vergisi nasıl geri alınır? için habere bakın...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi son ödeme tarihi için geri sayım başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek ödemeler için vatandaşlar nereden ödeme yapacağını merak ediyor. İşte emlak vergisine dair merak edilenler...

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021!

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınıyor? İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Ödediğiniz emlak vergisini geri alabilirsiniz!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksidini bu ay sonuna kadar ödemek gerekiyor. Fakat ev hanımları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemiyor. Bilmeden ödeyenler ise son 5 yıllık vergiyi geri alabilir.

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017!

Kanunen emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan ev sahipleri vergilerini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017..

Emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan konut sahipleri ödemeden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz şekilde ödeme yapan kimseler ise bu ödemeyi geri alabiliyor. İşte emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017..

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir bir şehir sunmak için gece-gündüz çalışan Kocasinan Belediyesi, emlak Vergisi’nin projelerin kaynağı olarak kullanılarak vatandaşa geri ödendiğini bildirdi.

Emlak vergisi geri iade edilir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel her taşınmazın türüne göre farklı hesaplanıyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi geri iade edilir mi? Nasıl iade edilir?

Emlak vergileri geri ödeniyor mu?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergide meskenler için muafiyet de bulunuyor. Peki, muafiyetten habersiz bir şekilde verilen emlak vergileri geri ödeniyor mu?

emlak vergisi geri alma Haberi

emlak vergisi geri alma

Konut sahiplerinin 30 Kasım tarihine kadar Emlak Vergisi’nin ikinci taksidini ödemesi gerekli. Fakat yasaya göre, ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, işsizler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri vergi ödemiyor. Tabi bunun da bazı şartları bulunuyor.

TEK KONUT ŞARTI 

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, Emlak Vergisi’nden muaf olabilmek için brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir evinizin olması gerekiyor. Vergi muafiyetten yararlanmak için mutlaka belediyeye başvurup ‘vergi muafiyeti formu doldurup’ başvuru yapmak şart. Eğer ödediyseniz 5 yıla dönük geri de almanız mümkün.


5 YILLIK İADE HAKKI 

Muaf olduğu halde yanlışlıkla veya bilmeden Emlak Vergisi ödeyenler, yersiz ödemenin iadesi için belediyelere itiraz ederek geriye dönük 5 yıllık Emlak Vergisi'ni isteyebilir. Bunun için belediyenin emlak birimine, ‘Vergi Usul Kanunu Madde 120/2’yi dayanak göstererek...