19 / 04 / 2024

emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi

emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Geriye dönük emlak vergisi iade dilekçesi!

Belediyeler haksız yere ödenmiş geriye dönük emlak vergilerinin iadesini yapıyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. İşte geriye dönük emlak vergisi iade dilekçesi..

Geriye dönük emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Bu vergi avantajı yalnız tek mesken sahiplerine uygulanıyor. Peki geriye dönük emlak vergisi iadesi mümkün müdür? Geriye dönük emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Geriye dönük emlak vergisi düzeltmesi yapılabilir mi? Geriye dönük indirim (sıfır oranlı) emlak vergisi uygulamasından kimler yararlanabilir? Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi Haberi

emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmazın sahibi oluyor. Konut, işyeri, arsa ya da arazi sahiplerinin her sene iki taksitte emlak vergisi borçlarını ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisinde geliri olmayan tek mesken sahipleri için belli koşullarda sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Kanunen 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip emekliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, engelliler, ev hanımları ve işsizler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. 

Muafiyetten habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile iade alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

EMLAK VERGİSİ İADESİ NASIL ALINIR?

14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler muafiyetten habersiz ödenen emlak vergisini geriye dönük 5 yıl için iadelerini yapıyor. 

Emlak vergisini muafiyet durumunuzdan...