25 / 04 / 2024

Emlak vergisi iade 2020

Emlak vergisi iade 2020

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım'da sona erecek. 

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi başladı!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibinin merak ettiği emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor. İşte emlak vergisi ödeme detayları...

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi yarın başlıyor!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibinin merak ettiği emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri yarın başlıyor. İşte emlak vergisi ödeme detayları...

Vergi mükellefleri dikkat! Son 3 gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'emlak vergisi' çıkışı!

Muhtarlarla video konferans toplantısında buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Emlak vergisini kim alıyor? Belediye başkanı. Yüzde 1'ini de size versin kardeşim. Yüzde 1'i de muhtarların bütçesi olur'' dedi. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmaz mal varlıklarından alınan emlak vergisi ödemeleri için tarihler belli oldu. Peki Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödeme 2020!

Vergi mükellefi milyonlarca kişi için vergi ödemeleri başladı. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar yapılabilecek. İşte emlak vergisi ödeme 2020...

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisi iade dilekçesi 2017!

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile vergi iadesini isteyebiliyor. İşte emlak vergisi iade dilekçesi 2017..

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergileri iade ediliyor!

Kasım 2015 sonuna kadar 2. taksit ödemeleri devam eden emlak vergisinde; bazı belediyeler tahsil ettiği emlak vergilerini iade ediyor. İşte emlak vergisi iade koşulları..

Emlak vergisi iade işlemleri!

Emlak vergisinde kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor. Bu durumda vergi iadesi için ne yapılır? İşte emlak vergisi iade işlemleri..

Emlak vergisi geri iade edilir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel her taşınmazın türüne göre farklı hesaplanıyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi geri iade edilir mi? Nasıl iade edilir?

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi iade 2020 Haberi

Emlak vergisi iade 2020

Emlak vergisi mükelleflerini ilgilendiren vergi ödemeleri için ikinci dönem başladı. Emlak vergi mükellefleri emlak vergisi ödemelerinin nasıl yapılacağını ve ödemelerinin ne zaman sona ereceğini araştırıyor. Milyonlarca mükellef tarafından araştırılan ve ödemeleri yapılan emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Emlak vergisi ödemesi yapacak kişiler ikinci taksit ödemelerini nasıl yapacaklarını merak ediyor. 

Kendi üzerine konut, arsa, işyeri ya da arazi gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar emlak vergisi ödemeleri yapması gerekiyor. Bu kişiler 1 Kasım itibariyle itibaren emlak vergisi ödemelerini yapmaları gerekiyor. 

Emlak vergisi borcu nasıl öğrenilir? 

Gayrimenkulü olan kişiler, emlak vergisi borçlarının olup olmadığını E -Devlet sisteminden öğrenebilir. Vergi mükellefinin ilk önce E- Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet sayfasını ziyaret etmesi sonrasına Vergi Borcu sorgulama kısmına giriş yapması gerekiyor. Bu...