emlak vergisi muafiyeti
Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.
Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.
Vergi mükellefleri için ilk vergi dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Veraset ve İntikal Vergisi, Emlak Vergisi ile Çevre ve Temizlik Vergisi ödemelerinizi bugün mesai bitimine kadar ödemeyi unutmayın...
Emekliler, engelliler, gaziler ve şehit yakınlarına emlak vergisi istisnası tanınıyor. Belli şartlarda bu kişiler emlak vergisi ödemiyorlar. İşte bu istisnanın detayları şöyle...
Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...
Konut sahipleri, yeni emlak vergi değerinin binde 1’i oranında vergi ödemekle mükellef. Vergi ödememe hakkına sahip mülk sahiplerinin; farklı özel durumlar oluştuğunda vergi avantajı bazı şartlarda devam ediyor.
1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de bulunuyor. Peki emeklilerin muaf olma şartları nelerdir?
Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.
Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi mecliste görüşülecek. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.
Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin vergiden muaf tutulduğunu açıkladı.
Emlak vergisi ödemelerinden kimi mal sahipleri muaf olabiliyor. Muafiyet için aranan şartları taşıyan kimselerin belediyeye müracaat etmeleri şart..
Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak.
Geriye dönük 5 yıllık Ev hanımları, emekliler, hiç geliri olmayanlar, engelliler, gazi ve şehit yakınları da 'Emlak Vergisi' ödemiyor. Emlak Vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin bağlı olunan belediyeye muafiyet formunu doldurup vermesi gerekiyor
Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Verginin tüm taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Vergide kanunen muafiyet uygulaması da bulunuyor. İşte emlak vergisinde muafiyet şartları 2016..
Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler neler?
Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?
Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...
Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.
Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?
Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?
1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler vergiden nasıl muaf olur? İşte 6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları..
1319 sayılı Kanun gereğince bazı hallerde emlak vergisi ödemelerinden muaf olunabiliyor. İşte emlak vergisi muafiyeti 2018 şartları..
Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..
Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kanunda vergi muafiyeti de bulunuyor. Peki, kimler hangi koşullarda vergiden muaf tutuluyor? İşte 5 soruda emlak vergisi muafiyeti 2017..
Emekliler, emlak vergisinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. İşte tek meskene sahip emekliler için emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017..
Emlak Vergisi Kanunu gereğince, meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet için belediyeye bildirim veriliyor. İşte emlak vergisi muafiyeti 2017 dilekçe örneği..
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..
Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar beş yıl süre ile geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek.
Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türü ve değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsalar muafiyet var mı? Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?
Konut sahiplerinin 30 Kasım tarihine kadar Emlak Vergisi’nin ikinci taksidini ödemesi gerekli. Fakat yasaya göre, ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, işsizler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri vergi ödemiyor. Tabi bunun da bazı şartları bulunuyor.
Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, Emlak Vergisi’nden muaf olabilmek için brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir evinizin olması gerekiyor. Vergi muafiyetten yararlanmak için mutlaka belediyeye başvurup ‘vergi muafiyeti formu doldurup’ başvuru yapmak şart. Eğer ödediyseniz 5 yıla dönük geri de almanız mümkün.
Muaf olduğu halde yanlışlıkla veya bilmeden Emlak Vergisi ödeyenler, yersiz ödemenin iadesi için belediyelere itiraz ederek geriye dönük 5 yıllık Emlak Vergisi'ni isteyebilir. Bunun için belediyenin emlak birimine, ‘Vergi Usul Kanunu Madde 120/2’yi dayanak göstererek...