28 / 03 / 2024

emlak vergisi son gün

emlak vergisi son gün

Emlak vergisi; arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri!

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri hakkında yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler....

Zeytinburnu'na emlak vergisi geliriyle 177 dönümlük dev park yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin metrekarelik dev park projesinden sonra Zeytinburnu Belediyesi de özellikle deniz kenarındaki lüks projelerden edilecek yüksek emlak vergisi geliriyle ilçe merkezine 177 dönümlük dev park yapacak...

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi son gün Haberi

emlak vergisi son gün

Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Konut satın almak isteyenlerin veya alanların sorumlu olduğu bazı ödemelerin başında Emlak Vergisi yer alıyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri, ödemelerin nereye ne şekilde yapılacağı veya hangi oranlarda ödeneceği ise genellikle kafa karıştıran konular olarak karşımıza çıkıyor.  


Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak da tanımlamak mümkün. Emlak vergisi iki türe ayrılmıştır. Bina vergisi ve arsa vergisi. Emlak vergisi ikiye ayrılmış olsa da özdeşleşmiş olduğu birçok konu bulunuyor. 


Emlak vergisi ödeme dönemleri için, öncelikle sorumlu komisyon tarafından dört yılda bir matrah tespiti yapılıyor. Takdir komisyonları tarafından belirlenen bu matrahın birinci taksiti Mart – Nisan – Mayıs aylarında ödenirken ikinci taksit ise Kasım ayında olarak eşit taksitlerle ödeniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, söz konusu gayrimenkullerin resmi olarak bağlı...