19 / 04 / 2024

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019

Emlakçılar, taşınmaz mal alım satım ve kiralama gibi işlemlerde komisyon alıyor. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019? Sizler için araştırdık...

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Emlak Konut GYO Majör Gölyaka'da yüzde 10 peşinatla 60 ay vade!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Majör Gölyaka'da yüzde 10 peşinatla 60 ay vade imkanı sağlanıyor. Satışların devam ettiği proje İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa ediliyor.

Emlak Konut GYO Park Yaşam Antalya'da yüzde 12 indirim fırsatı! 

Park Yaşam Antalya projesinde peşin ödemelerde yüzde 12 indirim imkanı sağlanıyor. Emlak Konut GYO güvencesi ile inşa edilen projede fiyatlar 4 milyon 180 bin TL'den başlıyor. 

Emlak Konut GYO Batıyakası'nda  yüzde 50 peşinat, 12 ay vade fırsatı! Teslimler 7 ay sonra!

Emlak Konut GYO ve Yıldızlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Batıyakası'nda yüzde 50 peşinat 12 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Emlakçılardan kirada ‘Yüzde 25’ sona ersin talebi!

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada 2022 yılında hayata geçen, 2023'te de 1 yıl uzatılan konutlarda yüzde 25 kira artış oranı uygulamasının, bu yıl uzatılmadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Park Yaşam Antalya yeni fiyat listesi Aralık 2023! Emlak Konut GYO projesinde yüzde 15 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ile hayata geçirilen Park Yaşam Antalya yüzde 15 indirimle alıcılarını bekliyor. Peki Park Yaşam Antalya fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak, 2 ildeki 105 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirim fırsatı! 

Milli Emlak, Konya ve Sivas'taki 105 adet arsa ve araziyi peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki satışı yapılacak arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Bakan Bolat'ın; otomotiv, emlak ve kiralardaki yüzde 20-25 düşüş açıklamasına vatandaştan yorum yağmuru!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda bugün yüzde 20-25 civarında bir düşüş gerçekleştiğini açıkladı. Peki piyasalara nasıl yansıdı? Bakın vatandaş konuyla ilgili ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Milli Emlak, İstanbul'da 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirimle satıyor!

Avrupa Yakası Milli Emlak Başkanlığı, İstanbul ili, Bağcılar, Sultangazi ve Esenyurt ilçelerinde yer alan 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İstanbul'da satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan ucuz arazi fırsatı: O ildeki 5 adet arazi yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor!

Denizli Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli Babadağ'da yer alan 5 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Denizli Babadağ'daki arazilerin muhammen bedelleri ne kadar? Satış ihalesi ne zaman?

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019 Haberi

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019

Emlakçılar, gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerin pazarlama faaliyetinde bulunup aracılık yapıyor. Alım satım ve kiralamaya konu taşınmazla ilgili inceleme, araştırma, raporlama ve danışmanlık yapan emlakçılar, iş sahibinin talebi halinde taşınmazın rayiç satış veya kira bedelini tespit edip, aracılık işlemlerine ilişkin diğer hizmetleri de yürütüyor. 

Ev alım satımında ya da kiralamada emlak danışmanlarına ödenen komisyonlar düştü. Eskiden satış bedeli üzerinden alıcı yüzde 3, satıcı yüzde 3 olmak üzere toplam yüzde 6 komisyon ödenirken, artık alıcı ve satıcı yüzde 2, toplam yüzde 4 ödeme yapılıyor. Bu durumda 250 bin liralık bir evin komisyonu 5 lira düştü.

Alıcıdan da satıcından da yüzde 2+KDV

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı kapsamında emlakçıların bu işlem karşılığı aldığı komisyon bedellerine sınırlama getiriliyor. Yönetmelikte gayrimenkul satış işlemleri komisyonu,...