26 / 04 / 2024

emlakçılık yetki belgesi

emlakçılık yetki belgesi

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti hakkında yönetmelik kapsamında yetki belgesi almış emlak işletmelerine uyarıda bulundu. Özelmacıklı, "Sözleşmeli işletmelerin, sahip oldukları en az 100 saatlik eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Yetki belgeli emlak işletmeleri ile çalışın!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “İşletmelerin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilen yetki belgesine sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Emlakçılar için eğitim şartı başladı!

14.10.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak veya bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı getirildi. 

Yetki belgesi emlak sektörüne değer katacak!

Emlak danışmanlığı sektöründe haksız rekabeti engellemeyi ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlayan yeni yasal düzenlemeyi desteklediklerini dile getiren Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, bu sayede sektördeki iş gücünün niteliğine önemli katkılar sunulacağına vurgu yaptı.

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetleri yalnızca Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.

Korsan emlakçılara dikkat!

Bankaların konut kredilerinde düşük faiz oranı kampanyalarını hayata geçirmesiyle beraber, ev sahibi olma hayalini kuranlar harekete geçti. Bazı vatandaşlar korsan emlakçılar yüzünden mağdur oldu. Emlak Danışmanı Ömer Boğa, sertifikalı emlakçı ile iş yapılması gerektiğini belirtti...

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Merdiven altı emlakçılığın önüne geçilecek!

Arsoy Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yöneticilerinden Ömer Faruk Arslantaş, 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluğunun olmasıyla merdiven altı emlakçılığın engelleneceğini söyledi.

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Okay, emlakçılıkta kayıtdışı çalışmaların önüne geçmek ve mesleğin itibarını yükseltmeyi planladıklarını anlatarak en fazla yetki belgesini İzmirli emlakçıların aldığını söyledi.

Emlak sektörünün dili çözüldü! Emlakçı balonu patlıyor!

Ev almayı düşünen birçok vatandaş emlakçı emlakçı gezmekten ya da bütün gün boyunca sitelerde dolaşmaktan sıkılmış durumunda. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet İren, bugünkü yazısında, emlakçıların en çok söylediği bahaneleri anlattı.

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Sefer Durak: Korsan emlakçılarla mücadele şart!

Son dönemde kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının hızla arttığını söyleyen Tuse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, ''Korsan emlakçılarla mücadele şart'' diye konuştu.

Yetkisi olmayan emlak faaliyetleri yürütemez!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, ''İster kiracı olsun, ister müteahhit olsun kimse kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemez. Emlak faaliyetleri sadece yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından yapılabilir'' dedi.

Müteahhitler emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak faaliyetleri artık Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Yetki belgesi alamayan müteahhitler emlakçılık yapamayacak.

Emlakçılık mesleği kurumsallaşıyor!

Emlakçılar için aranan şartlar, yükümlülükler, talep edecekleri ücretler, yetki ve sorumlulukları çıkarılan bir yönetmelikle belirlenerek disiplin altına alınıyor. Mevzuat günün koşullarına göre revize edildi...

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Gebeş ve Ecem Erdem ortaklığında kuruldu.

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Soner Kanber tarafından kuruldu.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Dayıoğlu tarafından kuruldu.

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhlis Sayar tarafından kuruldu.

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyadh Kasem M. Alfarhad tarafından kuruldu.

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

Number One Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu! 

Number One Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Zekeriya İsmail tarafından kuruldu.

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih'te Imad Eddın Alayoubı tarafından kuruldu.

emlakçılık yetki belgesi Haberi

emlakçılık yetki belgesi

Yetki belgesi almış emlak işletmesi ve sözleşmeli işletme sahiplerinin 100 saat ve üzerindeki eğitim belgelerini Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi’ne yüklemeleri gerekli. Belge yükleme bölümü ne ilişkin açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, şunları kaydetti:

“Taşınmaz ticareti bilgi sistemi ilgili eğitim belgelerinin yüklenebilmesi için güncellendi. İşletmeler “Yetki Belgesi Başvurularım” ve “Başvurularım” menüsünü takip ederek, mesleki eğitim belgelerini sisteme ilave edebilirler. Ya da ticaret il müdürlüklerine de elden teslim edebilirler.”

Yetki Belgesi Alacakların Eğitim Almaları Gerekiyor

Yetki belgesi almak isteyen işletmelerin eğitim yükümlülükleriyle ilgili de konuşan Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar başlıklı 6’ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre artık yetki belgesi alacak olan gerek emlak işletmelerinin gerekse de sözleşmeli işletmelerin eğitim almaları gerekiyor.  Bu...