26 / 04 / 2024

Emre Özberk minyatür bahçe

Emre Özberk minyatür bahçe

Yüksek mimar çift Emre ve Ayşegül Özberk minyatür bahçe sevdaları için mesleklerini bile bıraktı. Evlerinin bir odasını atölyeye dönüştüren çiftin sanat eserini aratmayan bahçeleri, New York Times'da haber oldu.

Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır ne iş yapmaktadır?

Petkim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...

Bekir Emre Haykır, SPK’da ne iş yaptı? Erdemir’de hangi alanda çalışıyor?

Bekir Emre Haykır, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda hangi görevi yürüttü? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Bekir Emre Haykır ile ilgili merak edilen her şey...

Emre Bayar, Koray GYO Yatırımcı İlişkileri ve Portföy Yönetim Müdürü oldu!

Koray GYO'nun Yönetim Kurulunun 28 Haziran 2021 tarihli kararıyla, Emre Bayar'ın Koray GYO Yatırımcı İlişkileri ve Portföy Yönetim Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cevdet Eroğlu ve Emrah İpek ortaklığında kuruldu.

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yıldırım tarafından kuruldu.

Çoruminia Parkı'nın yapım maliyeti 3.1 milyon TL'yi geçti!

Türkiye Kovid-19 kriziyle boğuşurken ve birçok belediye vatandaşa destek olabilmek için zorunlu olmayan ihalelerine ara verirken, Çorum Belediyesi, 20 Nisan’da ihaleye çıktı ve 1.5 milyon TL bedelinde minyatür maket ve rölyef satın aldı.

Doren Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doren Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yıldırım tarafından kuruldu.

Kocaeli'de aylık 62 bin TL'ye kiralık kültür merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit, Körfez Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre Kültür Merkezi'ni aylık 62 bin TL bedelle kiraya verecek.

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Yunus Emre Ayözen DHMİ Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Yunus Emre Ayözen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayınladığı kararnameyle DHMİ Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Sözver İnşaat Elektrik Lojistik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sözver İnşaat Elektrik Lojistik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Yıldırım tarafından kuruldu...    

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yenileniyor!

Pendik'te yer alan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yeni sezona yenilenmiş olacak girecek.

Emre Özberk minyatür bahçe Haberi

Emre Özberk minyatür bahçe

Minyatür bahçeler yapan Emre Özberk (39) ve Ayşegül Uğurlu Özberk (36) çifti aslında yüksek mimar. Her ikisi de Türkiye'nin en meşhur mimarlık ofsilerinde çalışmış, ortak projelere imza atmışlar. Büyük şirketlere projeler yapan çiftin yaşamı Emre Özberk'in bitkilerin dünyasını keşfiyle değişmiş. Evdeki çalışma odasından balkonlara kadar bitkilerle dolmuş ev. Emre Özberk: "Evimiz çiçek bahçesi gibiydi. Çiçekli bitkilere karşı merakım gittikçe arttı. Çeşit çeşit bitkiler alıp onlara bakmaya başladık. Bitkilerle haşir neşir olurken birkaç tane bonsai aldık" diyor. Bonsailerin budanması dikkat gerektiriyor. Özberk ailesi de bonsailerle ilgilenirken bitkilere mesleki açıdan da bakmaya başlamış. Öncelikle Emre Özberk, küçük ağaçların etrafında güzel bir mekan oluşabileceğini düşünmüş: "Çok yoğun çalışıyorduk. İş dünyasından biraz olsun uzaklaşmak istedik. Yavaş yavaş bonsaileri yetiştirme fikri doğdu. Aldığımız bitkileri...