24 / 04 / 2024

emsal artışı nedir

emsal artışı nedir

İnşaat sektörü için mutluluğun formülü gibi görünen bu başlık, aslında ülkemizi bekleyen en büyük kentsel ihtiyaç olan kentsel dönüşüm konusunda varmamız gereken nihai noktayı işaret ediyor.

İşte İstanbul'da emsal artışı yapılan bölgeler!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Ece Çalışkan Vural, İstanbul'da hangi bölgelerde emsal artışı yapıldığıyla ilgili bir yazı kaleme aldı..

Emsal artışı nedir?

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı, emsal olarak nitelendiriliyor. Emsal değeri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir binanın kesin sınır ve kat sayılarını söylüyor. Peki, emsal artışı nedir?

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

KENTSEL dönüşüm kapsamında yeni bir model geliştiriliyor. İnşaatına başlanan dönüşüm projelerinin finansmanı ek emsal verilmesi ile sağlanıyor. Emsal artışı verilmeyen bölgelerde ise dönüşüm yapılamıyor.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

İBB kaç personel alacak? KPSS şartı var mı? Başvuru şartları nedir?

İBB istihdama yönelik çalışmalarını genişletiyor ve 2023'e KPSS şartsız personel alımı gerçekleştireceğini ilan etti. Şartları merak eden vatandaşlar konu ile alakalı detaya sahip olmak istiyor. Peki İBB kaç personel alacak? KPSS şartı var mı? Başvuru şartları nedir?

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

Yükseköğretim Kurulu paylaştığı son dakika duyurusuyla memur alımı yapacağını açıkladı. Başvuru süreci biraz önce başladı. Kimler başvuru yapabilecek? KPSS şartı nedir? İşte detaylar...

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Emekli maaşı hangi durumlarda artar Zamlı maaş alabilmek için gereken şart nedir?

Emekli maaşları hangi durumlarda artıyor, kaç gün prim ödenirse emekli olunuyor, 17 yıl çalışan bir işçi ne zaman emekli olur, emekli maaşı bağlanana kadar zamlardan faydalanır mı? İşte detaylar...

PTT personel alım ilanı yayınlandı mı? PTT 2022 personel alım şartı nedir?

PTT bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar yeni alımların ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Bu yıl PTT bünyesinde 55 bin kişinin istihdam edileceği açıklanmıştı. Peki, yeni alımlar ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışına tepki!

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki emsal artışa tepki gösterdi. Haydar Özkan, TMMOB’un emsal artışı olan imar planı plan notunun yürütmesinin iptali için yargıya başvurulmasını değerlendirdi.

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

emsal artışı nedir Haberi

emsal artışı nedir

Akademik odalar, belediyeler, bakanlık ve özel sektör arasında, yoğunluğu arttırma konusundaki haklı eleştirileri gözetecek bir emsal artışı ile fikren bir kentsel barış sağlanmadan, gerçek bir kentsel dönüşümün başlaması hayaldir. Yoksa biri yapar, biri bozar. Tıpkı şuan yaşadığımız gibi.


İnşaat sektörü gibi paydaşlarının birbirine sağır ve adeta kendi seslerine aşık oldukları bir sektörde, bir konuyu istisnasız tüm taraflarıyla istişare edip ortak karar alma olgunluğuna ulaşılamamış olması, bugün kentsel dönüşüm konusunda yerinde saymamızın temel nedenlerinden biri haline gelmiştir. Şöyle ki, akademik odalar, belediyeler, bakanlık ve özel sektör arasında, birbirinin rakibi değil paydaşı oldukları bilincinin henüz oluşmamış olması, kentsel dönüşüm gibi ivedilikle hayata geçirilmesi gereken bir toplumsal sorun karşısında beklenen adımların atılmasını engellemektedir. Kararlar birlikte değil, birbirine rağmen alındığı için, görüşü dikkate alınmayan(lar)...