20 / 04 / 2024

en büyük müze

en büyük müze

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi. Bakanlık tarafından yaşlı aylığı ve engelli maaşları hakkında flaş bir açıklama yapıldı.

Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesi bu olacak. Zam geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara her alanda destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Temmuz ayından sonra destek ödemelerine de zam gelmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesinin bu olması bekleniyor.

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

Asgari ücrette son dakika açıklaması! Bakan müjdeyi verdi! Tarihin en büyük artışı!

Milyonların gözü Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeyi açıkladı: Tarihin en büyük artışı olacak...

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

en büyük müze Haberi

en büyük müze

1907 yılında Adana'da inşa edilen Milli Mensucat Fabrikası’nın yerine müze kompleksi yapıldı. Kompleks, Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi'nden oluşuyor.


Türkiye’nin en büyük müze kompleksi olan yapı bugün saat 11.00’daki bir törenle hizmete açılacak. Müzenin içinde kafeterya, fuaye, satış birimleri, sinevizyon alanı bulunuyor. Müzede sergileme alanı toplam 36 bin 790 metrekare.


Müze kopleksinde, tarihi eserler ziyaretçilere sergilenecek. Müzenin, kültür turizmine de önemli  katkı sağlaması...