26 / 04 / 2024

en çok değerlenen iller

en çok değerlenen iller

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Bu illerde konut sahibi olanlara talih kuşu vurdu! 

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye'de en çok değerlenen bölgeler belli oldu. İstanbul ve İzmir ilk sırada değil. İşte merak edilen o liste...

Son 5 yılın en fazla değerlenen ili Yalova oldu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmıyor. Tıpkı Yalova'nın kaderini Osman Gazi Köprüsü'nün değiştirmesi gibi...

Yatırımcının yeni rotası arsa ve arazi!

Gayrimenkul yatırımcıların farklı alternatiflere yöneldiğini vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Konut fiyatlarındaki artışların enflasyonun altında seyretmesi ile yatırımcılar artık arsa ve arazi yatırımlarını tercih ediyorlar." dedi.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

Haftalık BIST 100'de Hangi Hisseler En Çok Prim Yaptı, Hangileri Değer Kaybetti?

Haftalık BIST 100'de en çok prim yapan ve azalan 3 hisse açıklandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı oldukça güçlü bir performansla tamamladı.  10-14 Temmuz haftasında bazı yatırım araçları daha fazla kazandırdı. İşte BIST 100’de dikkat çeken gelişmeler…

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

en çok değerlenen iller Haberi

en çok değerlenen iller

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesinden sonra konut satışları da yükseldi, gayrimenkul sektörü eski canlı günlerine geri döndü. Temmuz'da rekor seviyede konut satışı yaşandı ve Türkiye genelinde konut satış fiyatları yüzde 19,5 arttı. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu. Adana, Konya ve İzmir’deki artış da dikkat çekiyor.

Konut metrekare satış fiyatı son 1 yılda yüzde 19,5 arttı

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa verileri değerlendirildiğinde,  Temmuz ayı sonu itibarı ile Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı son 1 yılda yüzde 19,5 yükseldi ve 2 bin 514 TL oldu. Nüfusun en yoğun olduğu 10 ildeki değer değişimini inceleyen Endeksa’ya göre, konut değer artışının en yüksek...