27 / 04 / 2024

en hızlı tren hangi ülkede

en hızlı tren hangi ülkede

Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor

Bozüyük'te yapımı devam eden hızlı tren hattı mecliste!

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapımı devam eden hızlı tren hattında gerçekleşen kaza ve inşaattaki eksikliklere dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı için temel atıldı!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı projesinin ihalesini kazandı. 1,1 milyar dolarlık projenin temelini attı.

Hızlı tren yatırımlarında İzmir ilk sırada!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2016 hızlı tren yatırımlarında İzmir’i ilk sıraya aldı. 2 milyar lira olan TCDD yatırım bütçesindeki en büyük payı 633 milyon lira ile İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni aldı

Malatya'da hızlı tren projesi hayata geçirilecek!

Bülent Tüfenkci, Malatya'yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Van tramvay ve hızlı tren projesi ne zaman başlayacak?

Van’ın hızlı tren ve tramvaya kavuşmasındaki en büyük görev Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne düşerken, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise projenin gelmesi durumunda göreve hazır olduklarını söylediler.

Türkiye'de 21 Yüksek Hızlı Tren garı inşa edilecek!

Ulaşımda yeni alternatif olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçtiği illeri de değiştirecek. YHT’nin yolcularına hizmet verecek 21 yeni gar inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanacak garların en gözdesi ise Ankara’da olacak.

Yüksek Hızlı Tren hattının yeni güzergahı, 42 takımı birbirine bağlıyor!

Türkiye'nin en büyük iki şehrini birbirine bağlayan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı dün açıldı. Tren sadece iki şehri bağlamakla kalmadı ve 42 takımı da birleştirdi. Türkiye bu birleşim ile yaklaşık 90 milyon TL'yi kasasına koyacak...

Dünyanın en hızlı treni Çin'de!

Türkiye bugün İstanbul-Ankara arasındaki yüksek hızlı trene kavuşuyor. Trenle birlikte İstanbul-Ankara arası 3.5 saate inecek. Tren saatte maksimum 250 kilometre hız yapabilme kapasitesine sahip. Peki ya dünyanın en hızlı treni nerede?

Başbakan Erdoğan: Adana hızlı tren kenti olacak!

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı turu çerçevesinde Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda Adanalılara seslendi. Bahçe- Nur Dağı arasına ülkemizin en uzun demiryolunu inşa ediyoruz, Adana hızlı tren kenti olacak" dedi

Çin-Türkiye hızlı tren projesi 150 milyar dolara mal olacak!

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Xiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6000 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını kaydetti.

Çin'den dev Türkiye projesi: Şincan'dan İstanbul'a hızlı tren!

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Şiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6 bin kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını söyledi.

Pendik'te konutlara hızlı tren dopingi!

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'nın 5 Temmuz'da törenle hizmete açılacağı açıklandı. Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattı’nın İstanbul’daki en önemli ayağı Pendik’te konut fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor.

Hispo Doğalgaz Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında!

Hispo Doğalgaz Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alıyor. Hispo Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Sezgin, en hızlı büyüen 100 şirket arasında yer almaktan sevinç duyduklarını söyledi.

en hızlı tren hangi ülkede Haberi

en hızlı tren hangi ülkede


Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor. 90 milyar dolar harcanacak projede 500 kilometre hıza ulaşılabilecek. Tokyo ile Osaka arasındaki ulaşımı sağlayacak manyetik tren teknolojisi, 2 saat süren yolculuğu yaklaşık 1 saate kadar düşürecek.

Japonya’da devreye alınacak trenler, raylı sistemin aksine bir kanalda hareket edecek. Bu kanalın alt, sol ve sağ bölümlerindeyse treni havada tutacak güçte manyetik alan yaratan bobinler bulunuyor. Trendeki güç ünitesi, bobinlerle etkileşime geçerek bir manyetik alan oluşturulmasını sağlıyor. Böylece ortaya çıkan gücün kontrol edilerek trenin havada ilerilemesi sağlıyor. Yaklaşık 10 cm kadar havada kalan tren böylecek 500 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 


GÜÇ GÖSTERİSİ


Proje Tokyo ile Osaka...