27 / 04 / 2024

en uzun gökdelen Shangai Tower

en uzun gökdelen Shangai Tower

Çin'in Şangay şehrinde inşaatı süren Shangai Tower geçtiğimiz cuma günü basına tanıtıldı. Shangai Tower etrafındaki diğer yapıların yanında yüksekliğiyle dikkat çekiyor, inşaatın 2014 yılı sonunda bitmesi bekleniyor...

Amazon'dan 'Gülümseten Kasım' kampanyası geliyor! En uzun indirim kampanyasından 7,90 TL'ye yararlanabilirsiniz! 

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Gülümseten Kasım" kampanyası ile şimdiye kadarki en uzun indirim kampanyasına imza atılacağını belirtti. İşte Amazon'un o kampanyasının detayları...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

Yeni Zigana Tüneli Avrupa'nın en uzun tüneli olacak!

Trabzon ile Gümüşhane arasında yapılan yeni Zigana Tüneli’nin yüzde 52'si tamamlandı. Avrupa’nın en uzun tüneli olacak projenin 2020'de tamamlanması planlanıyor.

En çok gökdelene sahip şehirler açıklandı!

Skyscrapercenter en çok gökdelene sahip şehirleri açıkladı. Listede Türkiye'de yer aldı. Bakın hangi şehirde kaç gökdelen var, Türkiye'nin o şehri kaçıncı sırada...

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

en uzun gökdelen Shangai Tower Haberi

en uzun gökdelen Shangai Tower


Çin'in Şangay şehrinde inşaatı süren Shangai Tower geçtiğimiz cuma günü basına tanıtıldı. Henüz yapımı süren Shangai Tower etrafındaki diğer yapıların yanında yüksekliğiyle dikkat çekiyor, inşaatın 2014 yılı sonunda bitmesi bekleniyor. 


Shangai Tower bittikten sonra 632 metre uzunluğuyla Çin'in en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci gökdeleni olacak. Etrafında Orental Pearl Tower ve Şangay Dünya Finans Merkezi de bulunan dev gökdeleni izleyen gazetecilerden biri ingiltere merkezli Reuters haber ajansı fotomuhabiri Carlos Barria'nın objektifine yansıdı. 


Milliyet...