18 / 04 / 2024

en yüksek binalar

en yüksek binalar

Gökdelenler nerdeyse insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşaa ediliyor. İşte İstanbul'un en yüksek 10 binasından İstanbul manzaraları....

Dünyanın en yüksek ikinci binası Çin'de!

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 828 metrelik Burç Halife'den sonra en yüksek ikinci bina olacak Çin'in Şanghay kentindeki bina, önümüzdeki günlerde açılacak.

İşte dünyanın en büyük yapıları!

Bu yapılar için büyük sözcüğü küçük kalıyor çünkü bu yapılar muhteşem ... Kimileri Çin'de kimisi ABD'de...İşte karşınızda metrekare hesabıyla dünyanın en büyük binaları , yapıları veya kuleleri..

En yüksek binalar İstanbul’un ilçelerini yarıştırıyor!

Tüm dünyada olduğu İstanbul’da da en yükseğe ulaşma çabası hız kesmiyor. En yüksek binalar İstanbul’un hangi ilçesinde konumlu, yükseklik yarışında hangi ilçeler öne çıkıyor? Tüm bu soruların yanıtı bu haberde…

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

TRT binalarına en yüksek teklif 56 milyon TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ihaleye çıkardığı TRT binalarının bulunduğu arsaya en yüksek teklif İzmirli üçlü konsorsiyumdan geldi.

İşte dünyanın en yüksek binaları!

Binlerce yıl önce yapılan piramitler, günümüzde yapılan dev gökdelenler hep bu arzunun bir yansıması olarak ortaya çıkan dünyanın en yüksek binaları. Bu yarış, teknolojinin de yardımıyla şimdi daha da kızıştı. İşte dünyanın en yüksek binaları...

İşte Türkiye'nin en yüksek binaları!

2014 yılında yapılan bina tam 40 katlı olan Rönesans Tower Türkiye'nin en yüksek binaları arasında yer alıyor. İşte Türkiye'nin en yüksek binaları...

Adana Çifte Minare Camisi yüksek binaların arasında kayboldu!

Adana’nın ilk çifte minareli camisi artık hiçir yerden görünmüyor. Mehmet Nuri Sabuncu tarafından yaptırılan Adana’daki cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden Çifte Minare Camisi, etrafını çevreleyen yüksek binaların arasında adeta boğulmuş durumda.

En yüksek bina TOKİ olmayacak!

YATAY yapılaşmaya ağırlık vereceklerini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Prensip olarak hiçbir şehirde en yüksek binalar TOKİ’nin yaptığı konutlar olmayacak diyoruz.

En yüksek bina TOKİ'nin konutları olmayacak!

YATAY yapılaşmaya ağırlık vereceklerini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Prensip olarak hiçbir şehirde en yüksek binalar TOKİ’nin yaptığı konutlar olmayacak diyoruz.

'En yüksek bina TOKİ olmayacak'

Yatay yapılaşmaya ağırlık vereceklerini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M.Ergün Turan, “Prensip olarak hiçbir şehirde en yüksek binalar TOKİ konutları olmayacak" dedi.

Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul’da!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Temmuz ayı raporu yayınlandı. Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul’da yaşandı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.

Artvin Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye’nin en yüksek gövdeli, dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin’in Yusufeli Barajı ve HES’inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl Şubat ayında atılan barajın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor

en yüksek binalar Haberi

en yüksek binalar

Türkiye'nin ve hatta dünyanın en büyük sorunlarından birisi aşırı nüfus ve barınma sorunu olarak gösterilmektedir. Özellikle İstanbul yıllık 200 bin göç alırken bu göç dalgası barınma sorununu da beraberinde getiriyor. Araştırmalara göre 50 yıl içerisinde İstanbul'un nüfusu 38 milyon civarına ulaşacağı öngörülürken bu göç dalgası ve nüfus artışı insanları yüksek katlı bina yapımına itmektedir. Gökdelen olarak adlandırılan bu kulelerle bambaşka bir çehreye bürünen İstanbul'da gökdelenlerin zirvesinden bakıldığında bambaşka şehir manzaraları ortaya çıkarken gelişen teknoloji ile paralel bir şekilde ilerleyen bu gökdelenler nerdeyse insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşaa ediliyor. İşte İstanbul'un en yüksek 10 binasından İstanbul manzaraları.





1-İstanbul Sapphire