26 / 04 / 2024

en yüksek enflasyon artışı antalya

en yüksek enflasyon artışı antalya

Mart ayında beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon, Merkez Bankası'nın yüzde 4'lük yıllık hedefle uyumlu 'patika' olarak gördüğü yüzde 9.1'lik sınırı aştı. Yıllık enflasyon mart ayı itibariyle yüzde 9.15'e yükseldi, son 21 ayın rekoru kırıldı. Merkez Bank

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Bakan Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması! En yüksek seviye...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye olarak enflasyonda en yüksek değeri gördüğümüzü, mücadelenin ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için bütün adımların atılmaya devam edeceğini söyledi.

Freni patlayan gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi! En yüksek rakam belli oldu

Gümüş fiyatları ABD enflasyon verilerinden sonra yükselişe geçti. Gümüş gram fiyatı 13 TL'yi geçti. Freni patlayan gümüş için en yüksek rakam belli oldu. Uzman isim yatırımcıları uyardı...

Polis maaşları Temmuz zammıyla kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç TL? İşte zamlı polis maaşları...

4 Haziran 2022 tarihinde TÜİK enflasyon verilerini duyurdu ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı baz alınarak zam yapıldı. Polis maaşlarına da bu kapsamda zam geldi. Peki Temmuz zammıyla polis maaşları kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı ne kadar? İşte yeni zamlı polis maaşları...

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Peki altın fiyatları nasıl seyrediyor? Altındaki düşüş devam edecek mi?

Herkes bekçilerin maaşını konuşuyor! İşte son zamlardan sonra en düşük ve en yüksek bekçi maaşları

TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından asgari ücretli çalışanlar, memur ve emeklilerin de maaşlarına zam geldi. Son günlerde ise en çok konuşulan konulardan biri bekçilerin maaşları. İşte Temmuz zammının ardından en düşük ve en yüksek bekçi maaşları…

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz

O memurlar bu haberle bayram edecek! İşte en yüksek memur maaşı

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlara yapılacak zam oranı da belli oldu. 41, 69 artış ile en düşük memur maaşı 9 bin TL olurken, genel müdür seviyesindeki en yüksek memur maaşı ise 29.809 TL'ye yükseldi.

Temmuz ayında en yüksek kira artışı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının belli olması ile Temmuz ayında kiralarda yapılabilecek en üst sınır belirlendi. Temmuzda en yüksek kira artışı ne kadar olabilecek?

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.

Türkiye bir süre daha 'yüksek enflasyon' patikasında ilerleyecek!

Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.

Artvin Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye’nin en yüksek gövdeli, dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin’in Yusufeli Barajı ve HES’inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl Şubat ayında atılan barajın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor

en yüksek enflasyon artışı antalya Haberi

en yüksek enflasyon artışı antalya

Enflasyon hızlı yükselişini mart ayında da sürdürerek, belirsizlik aralığının üst sınırı olan yüzde 9.1'i aştı. Yıllık enflasyonun yüzde 9.15'e yükselmesiyle hedefle uyumlu patika aşıldığı için Merkez Bankası, stand-by kapsamında, sapmanın nedenlerine ilişkin hükümet ve IMF'ye mektup yazacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yıl mart ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0.96, Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) yüzde 3.17 arttığını açıkladı. Mart ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 9.15 olurken, ÜFE'de yüzde 10.50 ile bir yıl aradan sonra yeniden çift haneli gerçekleşti. Böylece mart ayında enflasyon, küresel dalgalanma yaşanan Haziran 2006'dan sonra 21 ayın rekorunu kırdı. Yıllık enflasyondaki yükselmede en fazla etkiyi ise kira artışları yaptı.

Geçen yılın altında: Buna göre yıllık enflasyon, geçen yılın mart ayının TÜFE'de 0.42...