27 / 04 / 2024

Enerji Bakanığı

Enerji Bakanığı

Türkiye’nin en karanlık gününün yaşandığı geçtiğimiz yılki kesintinin bir daha tekrarlanmaması için Enerji Bakanığı atağa kalktı.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Enerji Bakanı'ndan flaş açıklama! Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez katıldığı bir canlı yayın programında iki ülke arasında önemli bir anlaşmanın yarın (3 Ocak 2023) imzalanacağını açıkladı.

Doğalgaz faturalarıyla ilgili flaş bir açıklama geldi! Herkes acilen bakmalı

Türkiye'de cep yakan faturalar arasında yer alan Doğalgaz faturasıyla ilgili Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Dönmez destek miktarlarını artıracaklarını söyledi.

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman petrol üretimine yönelik açıklama yaptı. İşte detaylar!

Brent petrol ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar oldu? İşte son dakika brent petrol fiyatı

Brent petrol varil fiyatı bugün düşüşe geçti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamaları brent petrolü düşürdü. Peki bugün brent petrol ne kadaR? Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol fiyatı 23 Ağustos 2022..

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL'yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrikte yeni bir zam talebiyle Enerji Bakanı'nın kapısını çaldı. Şirketler yüzde 50 zam talep etti ancak anlaşma yüzde 30'da sağlandı. İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Bakan Dönmez: Faturanız 400 TL geldiyse 300 TL’sini devlet ödüyor

Korona virüs yasakları içerisinde tarihi dip seviyelere kadar gerileyen enerji fiyatları toparlanmaya ve rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Öte yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yapmış olduğu açıklamada 10 kata varan maliyet artışını faturaları yansıtmadıklarını dile getirdi.

Enerji Bakanığı Haberi

Enerji Bakanığı

Enerji Bakanı Berat Albayrak milletvekilleriyle 3 grup halinde görüşerek 17.8 milyar liralık altyapı iyileştirme hamlesine başladıklarını anlattı.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son dönemde artan elektrik kesintilerinin büyük ölçüde fiziki altyapının yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti. AK Parti milletvekilleri ile 3 grup halinde görüşen Albayrak, milletvekillerine sorunun çözümü için 17.8 milyar liralık altyapı iyileştirme hamlesi başlattıklarını söyledi. Milletvekilleri ile bir araya gelen Albayrak, Türkiye’nin enerji alanında orta ve uzun vadeli projelerini paylaştı.

Bakanlığın politikalarını, Türkiye’nin enerji alanındaki durumunu aktaran Albayrak, vekillerin sorularını da yanıtladı. Milletvekillerinden edinilen bilgiye göre, toplantılarda en çok son dönemde yaşanan elektrik kesintileri gündeme geldi.

Albayrak, sorunun büyük ölçüde Türkiye’nin yetersiz ve eski fiziki altyapısından kaynaklandığını ifade etti. Sorunun çözümü için Türkiye çapında altyapı iyileştirmesi hamlesi başlattıklarını kaydeden...