19 / 04 / 2024

Enerji Mimarisi Performansı Endeksi

Enerji Mimarisi Performansı Endeksi

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı 'nda Oliz'e özel net 2 bin TL indirim fırsatı!

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı, geniş iç hacminin yanında sessiz çalışma performansı ile dört mevsim soğutma ve gıda saklama ihtiyacınızı karşılıyor. 

Daha az su, daha az enerji! Tam tasarruf makinesi! İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Daha az su, daha az enerji ve daha çok performans sunan Bosch bulaşık makineleri ile tasarruf sağlayacaksınız. Avantajlı fiyatları ile en çok tercih edilen makineler arasında yer alan Bosch Solo bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi almak isteyenler Armut’a geliyor!

Armut, binaların enerji performansını gösteren Enerji Kimlik Belgesi arayanlara çare oldu.Enerji Kimlik Belgesi'nin son günü 31 Aralık 2019. Belge için talep artışı yüzde 276’ya ulaştı..

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

Binalarda enerji performansı ulusal hesaplama yöntemine dair tebliğ!

Binanın enerji tüketimine etki eden bütün parametrelerin, binanın enerji performansına etkisini hesaplayan yöntem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ ile belli oldu.

Enerji Kimlik Belgesi'nin ayrıntıları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Bi̇nalarda Enerji̇ Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemi̇ne Dai̇r Tebli̇ğ Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Enerji kimlik belgesine ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, enerji kimlik belgesi alan binalar ile Enerji Performansı Yönetmeliğine uymadığı için yapı ruhsatı verilmeyen binaları meclis gündemine taşıdı..

Enerji Mimarisi Performansı Endeksi Haberi

Enerji Mimarisi Performansı Endeksi

Yani Türkiye geçen yıl enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükselmiş oldu. Alt başlıklara bakıldığında ise “Ekonomik Büyüme ve Kalkınma” ile “Çevresel Sürdürülebilirlik” konularında puanımız artarken “Enerji Erişimi ve Güvenliği”nde azaldı.


Dünya Ekonomik Forumu (WEF) her yıl “enerji mimarisi” adını verdiği bir konseptle ülkelerin enerji alanındaki performanslarına puan veriyor. Bu konseptle ülkeler ekonomik büyüme ve gelişmişlik, çevresel sürdürülebilirlik ve enerji erişimi ve güvenliği açısından değerlendiriliyor. 2016 yılında Türkiye bu kriterler dikkate alındığında 40. sırada yer aldı. Fakat Türkiye’nin 2009’dan bu yana sınırlı da olsa bir çıkış sürecinde olduğu görülüyor. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Proje Yöneticisi Yakup Peker’in hazırladığı “Türkiye’nin Enerji Altyapısı Sorunu Yine Görünür Oldu” değerlendirme notunda, Türkiye’nin enerji mimarisi görünümüne yönelik analizler de yer...