20 / 04 / 2024

enerji piyasası düzenleme kurulu

enerji piyasası düzenleme kurulu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınmasını kararlaştırdı. EPDK’nin yaptığı toplantının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi yönünde karar alındı.

Elektrikte indirim en erken 6 ay sonra

EPDK, yaptığı yazılı açıklamasında elektrik fiyatlarının artışlarının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve piyasanın sağlıklı işleyişinin sürmesi için 6 aya kadar önlem alınacağını duyurdu.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), bugün kabul ettiği Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğiyle birlikte birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiş olacak. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt bayilerinin denetiminde yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisansı sahipleri 1 Ocak tarihi itibarıyla sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon şirketleri ile çalışabilecek.

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Sıcak hava ve kuraklık sebebiyle meskenlerde artan elektrik tüketim talebinin üretimden fazla olmasında dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) vatandaşın bu mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ‘Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Akaryakıt tavan fiyat kararında fark tablosu güncellendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 81 ilde iki ay süreyle uygulanacak akaryakıt fiyatlarının tespitine ilişkin fiyat farkı tablosunu güncelledi.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akaryakıtta 40 kuruşu bulan indirimler gerçekleşti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, "Vatandaşlarımız özellikle bu süreçte internet sayfamızda ilan ettiğimiz fiyatlara da bakarak istasyonlardaki fiyatlara biraz daha dikkat etsin. Seçimini de yapılan indirime göre yapsın. Kalite zaten her yerde aynı." dedi.

Son dakika haberi! Akaryakıtta tavan fiyat kararı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Akaryakıt fiyatlarında 17-20 kuruş indirim olacak, kimse tavan fiyattan bir kuruş pahalı satamayacak" açıklamasını yaptı.

Son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, "65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek." dedi.

enerji piyasası düzenleme kurulu Haberi

enerji piyasası düzenleme kurulu

EPDK, yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 8 Mart 2022’de 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun "Tarifeler ve Tüketicilerin Desteklenmesi" başlıklı maddesine ilave edilen hükümle birlikte dünyada enerji piyasalarında ortaya çıkan fiyat artışlarından tüketicilerin daha çok etkilenmemesi adında EPDK’nin önlem aldığı vurgulandı.

Türkiye’de rüzgâr, hidrolik, jeotermal, güneş, ithal kömür, yerli kömür ve doğal gaz gibi birbirinden farklı kaynaklar aracılığıyla üretilen aynı miktarda elektrik enerjisi için katlanılan maliyetlerin birbirinden farklı olduğu belirtildi.

Küresel piyasalardan dolayı doğal gaz ve kömür maliyetlerindeki artışların piyasada oluşan elektrik fiyatlarını da etkilediği kaydedilen açıklamada, maliyetleri daha ar artan kaynaklardan üretilen elektriğin satış bedelinin de artmasına neden olduğu kaydedildi.

EPDK, maliyet varlıklarının birbirine yakın seyrettiğini anımsatarak, elektrik piyasasında herhangi bir probleme neden olmadığını, üretim kaynak maliyeti...