18 / 04 / 2024

enerji tasarruflu konutlar

enerji tasarruflu konutlar

Konut kredisi yasasında yaşanan değişiklik sonrasında enerji tasarruflu konutlara olan talep arttı...

Serkan Emin: 2014, enerji tasarruflu konutların yılı olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde elektrik, doğalgaz gibi enerji kalemlerine zam bekleyen Türkiye, tasarruf dönemine giriyor. Yenilenen binaların yüzde 10'unun yeşil bina olması halinde 250 milyon dolar tasarruf öngörülüyor.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Başkent'e 496 konutluk yeni proje! Aslankan Beytepe 2023 Konutları için düğmeye basıldı!

Başkent Ankara'ya 496 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı. Kaş Enerji İnşaat imzasıyla yükselecek proje 220 milyon liraya mal olacak. Aslankan Beytepe 2023 Konutları ile ilgili detaylar...

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

Samsung çamaşır makineleri en uygun fiyatlarla bu adreslerde! 29 Nisan 2023 fiyat listesi...

Son teknoloji ürünü sessiz ve enerji tasarruflu Samsung çamaşır makineleri, kalite ve fonksiyonelliği ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciyle buluşturuyor. Peki en çok tercih edilen Samsung çamaşır makinesi modeli hangisi? İşte detaylar...

Airfel klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi

Airfel, split,duvar ve portatif klimalar dahil olmak üzere çeşitli klima sistemleri üreten bir Türk şirketidir. Airfel klimaları enerji tasarruflu, güvenilir ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Peki Airfel klima uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Bosch WGA252X0TR Serie 4 Çamaşır Makinesi kaç TL? 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Bosch WGA252X0TR Serie 4 çamaşır makinesi, 10 kilogram kapasitesi ve özel fonksiyonları ile dağ gibi biriken çamaşırları kusursuz yıkar. Enerji tasarruflu motoru, sessiz çalışır ve uzun ömürlüdür. Peki, Bosch motor garantisi kaç yıl? İşte detaylar...

Enerji tasarruflu çift kapılı buzdolabı Beko'da! 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenler geniş aileler için Beko, gıdaları dondurmak için soğutma gücü yüksek teknolojiye sahiptir. Soğutma gücünün her mevsim devam etmesini sağlayan tasarıma sahip buzdolabı çift kapılıdır. 

Samsung no frost buzdolabına 1.800 TL indirim! 15 Ocak 2023 Fiyat Listesi

A++ enerji sınıfıyla yüksek seviyede enerji tasarruflu Samsung No Frost buzdolabı, geniş iç hacmi ve 435 litre kapasitesiyle tüm yiyecekleri rahatça depoluyor. 

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.

Bosch buzdolabı fiyatlarında son dakika! Sakın kaçırmayın! İşte Mart 2022 fiyat listesi...  

Bosch, enerji tasarruflu XL ve XXL buzdolabı alanlara özel yeni bir fırsat başlattı. Bu kapsamda, enerji tasarruflu XL ve XXL buzdolabı alanlara Serie 4 toz torbasız süpürge hediye ediliyor. Peki Bosch buzdolabı fiyatları ne kadar? İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

enerji tasarruflu konutlar Haberi

enerji tasarruflu konutlar

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta konut kredisi kullandırımına ilişkin gerçekleştirdiği kanun değişikliği sonrasında enerji tasarruflu konutlarda kredi peşinat sınırı düşürüldü. Uygulama vatandaşın enerji tasarruflu konutlara talebini arttırdı.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; düzenleme öncesinde konut alımlarında en fazla konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kullanılabilen konut kredisi İlgili düzenleme sonrasında A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 90, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için ise yüzde 85’e çıkarıldı.

Enerji verimliliği olmayan ekspertiz değeri 300 bin TL olan konut için vatandaş en fazla 240 bin TL kredi kullanabiliyor. Kalan 60 TL’lik bölümü kredi peşinatı olarak tamamlıyor.

Yeni düzenleme sonrasında ise A sınıfı enerji verimliliğine sahip ekspertiz değeri 300 bin TL konut için vatandaş 270 bin TL’ye kadar konut kredisi...