25 / 04 / 2024

enerji tasarrufu nasıl yapılır

enerji tasarrufu nasıl yapılır

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

Osman Kipoğlu'ndan enerji tasarrufu için kolay uygulanabilir ipuçları!

EWE Turkey Holding’e bağlı enerji verimliliği danışmanlığı şirketi Enervis, Enerji Verimliliği Haftası’nda Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için verimlilik çözümlerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

İbrahim Çağlar: Yıllık enerji tasarrufu ile 3 boğaz köprüsü yapılabilir:

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: "Enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucu 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabilir" dedi.

Yeşil binalar 30 milyar dolar enerji tasarrufu sağlar!

Türkiye'de kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi? Dönüşümün yeşil binalarla gerçekleşmesinin faydaları nelerdir?

İşte ısı ve enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar!

Enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmayı amaçlayan ve kamu yararına etkinlik gösteren ETADER, pahalı ve az olan enerji kaynaklarımızdan ihtiyacımız kadarını tüketmenin milli ekonomiye ve çevre korunmasına da katkı sağlayacağının altını çiziyor.

Enerji tasarrufuyla 4 milyar TL kazanç elde edildi!

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Enerji Hanım projesi ile 21 ilde 34 bin kadına ulaştıklarını belirterek, bu projeyle yılda 4 milyar liralık kazanç elde ettiklerini anlattı.

Zafer Yavuztürk'ten enerji tasarrufu önerileri!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği Başkanı Zafer Yavuztürk, soğuk kış günlerinde enerji tasarrufunun önemine değinerek, evin tüm pencerelerinde ısı yansıtıcı film uygulanmasının soğuğu engelleyebileceğini belirtti.

Taner Yıldız: Enerji tasarrufu milli bir meseledir!

Türkiye’nin ithal ettiği doğalgaz miktarı her yıl artıyor. İthalattaki artışla birlikte döviz kurlarındaki önlenemeyen yükseliş tüketiciye zam olarak yansıyor. Bu gelişmeler enerji tasarrufu önlemlerini zorunlu kılıyor.

Enerji tasarruflu ısıtıcılar hem evi hem cebi ısıtıyor!

Soğuk havalarla birlikte ev elektroniğinin önemli bir parçası olan ısıtıcılar piyasaya çıktı. Evinize şıklık katan portatif ısıtıcılar enerji tasarrufuyla evinizi de cebinizi de ısıtıyor.

Elektrik dağıtımcılarından enerji tasarrufu teşvikine destek!

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: "Enerji verimliliği, ELDER'in de birinci öncelikli konuları arasında ve enerji verimliliğine yönelik tüm fikirleri ve projeleri destekliyoruz" dedi.

Fikri Işık: Enerji tasarrufuyla dışarıya ödediğimiz döviz de düşecek!

Gaziantep’te kadınlara enerji tasarrufu anlatıldı. 10 yılda 105 milyar TL’lik tasarruf öngörülürken, bunun 40 milyar TL’sinin kadınların desteğiyle evlerde, 65 milyar TL’sinin ise sanayide gerçekleşeceği vurgulandı

Hasan Murat Mercan: Enerji tasarrufu ekonomiye önemli katkı sunacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, tüketiciyi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan daha çok yararlanmaya çağırdı. Mercan, enerji tasarrufunun ekonomiye önemli katkı sunacağını ifade etti...

Doğru ısı yalıtımıyla enerjiden tasarruf etmek mümkün!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, doğru ısı yalıtım sistemleriyle Türkiye'de binalarda kullanılan enerjiden yüzde 50, sanayide yüzde 20 ve ulaşımda yüzde 15 tasarruf yapılabileceğini söyledi....

Ev tüpünde fiyatlar nasıl? Enerji fiyatlarındaki artış, tüpü etkiledi mi? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Eylül ayının ilk günü fiyatıyla merak uyandıran mutfak tüpünde son durum nasıl? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla takip ediyor. En ucuz tüp hangi markada? 12 Kg’lık ev tüpü ne kadar? İşte, Aygaz, İpragaz, Mogaz 4 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul kararıyla onaylanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne yönelik açıklama yaptı. Peki Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar...

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

Manzara Adalar'da yıllık 22 bin TL enerji tasarrufu!

Kartal'da İş GYO imzası ile hayata geçirilen Manzara Adalar projesi yaklaşık 22 bin TL'ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

enerji tasarrufu nasıl yapılır Haberi

enerji tasarrufu nasıl yapılır

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, verimliliğin hayat konforundan taviz vermeden enerjiyi en doğru biçimde kullanmak anlamına geldiğini belirterek, Türkiye gibi orta iklim kuşağındaki bir ülkede konutlarda enerji tüketim dağılımının, ısınmada yüzde 55, su ısıtmada yüzde 19, beslenmede yüzde 4, aydınlatmada yüzde 3 ve ev aletlerinde yüzde 19 olarak belirlendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, enerji arz güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma seferberliği kapsamında enerji verimlilik bilincini tüm topluma kazandırmanın önemli olduğunu söyleyen Murat Kalsın, binalardaki ısı kayıplarının yüzde 40’ının dış duvarlarından kaynaklandığını dile getirdi.

Kalsın, ısı kayıplarının yüzde 30’unun pencerelerden, yüzde 17’sinin kapı ve hava girişlerinden, yüzde 7’sinin çatıdan ve yüzde 6’sının taban döşemelerinden kaynaklandığını belirterek, "Dolayısıyla yapılacak sağlıklı bir yalıtımla ciddi oranda tasarruf...