19 / 04 / 2024

enflasyon inişi

enflasyon inişi

MERKEZ Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), ağustosta yıllık enflasyon yükselmesine karşın fiyatlardaki düşüş eğiliminin özellikle kirada belirgin hale geldiğini belirterek, enflasyonun ineceğini açıkladı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verileri, dükkan sahipleri ve kiracılar tarafından da sorgulanıyor. Peki 2023 kasım ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Citroen birçok modelde aralık kampanyası başlattı...

Citroen, aralık ayında yeni modelleri için düşük faiz uygulamalı finansman desteğini içeren yeni kampanya yapacağını açıkladı. Citroen birçok model için yüzde 0,99 faizli kredi verileceği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Açlık sınırı 10 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lira oldu!

Birleşik Kamu-İş, dört kişilik bir ailenin mutfak alışverişini içeren açlık sınırının, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla 463 lira artarak 10 bin 259 TL'ye yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 26 bin 994 liraya çıktığını açıkladı. İşte detaylar...

Emekli maaşı zammında enflasyon farkı! İşte yeni maaşlar!

Emekli ve memurların yeni zam oranları yüzleri güldürdü. Enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapılması ile yeni maaş zam oranları belli oldu. İşte detaylar!

enflasyon inişi Haberi

enflasyon inişi


Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz imzasıyla 13 Eylül'deki PPK toplantısına ilişkin değerlendirme özeti yayımlandı. Yayımlanan özette ağustos ayında yıllık enflasyon yükselmesine rağmen, alt kalemlerin `birçok olumlu gelişmenin belirginleştiğine' işaret ettiği belirtildi.


PPK'nın açıklamasında ayrıca hizmet grubu fiyatları yıllık artış hızında 2007 yılı başından bu yana süregelen yavaşlama eğiliminin ağustos ayında güçlenerek sürdüğü, özellikle kiranın yıllık artışındaki yavaşlamanın belirginleştiği ifade edildi. Uluslararası dalgalanmalara da değinilen açıklamada `Uluslararası endişelerin derinleşmesi halinde diğer ülkeler gibi Türkiye finansal piyasaları da etkilenecektir. Böylesi bir durum dış finansman kaynaklarını azaltarak kredi koşullarını sıkılaştıracağından, iç talebin kontrol edilmesine katkıda bulunacak ve orta vadeli enflasyonu düşürücü yönde etkileyecektir' ifadesi kullan