18 / 04 / 2024

enflasyon tahminleri

enflasyon tahminleri

Erdem Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi.

Erdem Başçı'dan enflasyon tahmini!

Erdem Başçı'dan enflasyon tahmini! Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu yıl sonunda enflasyonun 7' ye yakın ama belki 7'nin biraz üzerinde gerçekleşmesinin mümkün olduğunu söyledi...

Eylül ayı enflasyon rakamı ne olacak? İşte ekonomistlerin enflasyon tahminleri!

Gelecek haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi eylül ayı enflasyon rakamları olacak. Ekonomistler, eylül ayında TÜFE’de yüzde 4,9 artış, yıllık bazda ise yüzde 61,7 civarında artış bekliyor.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

Memur ve emeklinin dört gözle beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki rakamlar umulduğu gibi geldi mi, ekonomistlerin tahminleri tuttu mu?

Yatırım ve tasarruf planları yapanlar dikkat! İşte ekonomistlerin 2023 yılı tahminleri

2023 yılı hesaplarınızı, yatırım ve tasarruf planlarınızı yaparken bu rakamlara dikkat edin! Ekonomistler, en önemli ekonomik parametrelerden ikisi hakkında tahminlerini açıkladı. İşte ekonomistlerin 2023 yılı sonu için dolar ve enflasyon tahminleri.

Emekli ve memurun zamlı Temmuz maaşında flaş gelişme! En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte yeni maaşlar

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz zammı için geri sayıma başladı. Peki enflasyon tahminleri kapsamında Temmuz zammı kaç lira olacak? En düşük emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? İşte milyonların beklediği Temmuz zammı tablosu...

Emekli ve memurlar dört gözle bekliyor! Temmuz zamlarında son dakika! Kim kaç lira alacak? İşte yeni maaşlar...

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 2022 Temmuz zammına ilişkin detaylar belli oluyor. Merkez Bankası tarafından son enflasyon tahminleri açıklandı ve yüzde 42,8 olarak belirlendi. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı kaç lira olacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

Enflasyon endeksli konut kredileri 2020 Mart’ta ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yükselişin devam etmesi ile enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Mart ayında ne kadar oldu?

enflasyon tahminleri Haberi

enflasyon tahminleri


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.


Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında (orta noktası yüzde 5,0) gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi. 


Bir önceki raporda 2015 yılı için enflasyon beklentisi orta noktası yüzde 6,1 olmak üzere yüzde 4,6-7,6 aralığında bulunuyordu.


Enflasyonun orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörüsünü tekrarlayan Başçı, enflasyondaki düşüş eğiliminin bu aydan itibaren başlayacağını belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu, en son 2014 yılı için enflasyonu yüzde 8,17 olarak açıklamıştı.


Merkez Bankası'nın Beklenti Anketi'nde ise 12 ay sonrası için tüketici fiyatları yüzde 6,81 olarak tahmin edilmişti. 


45 yılın en düşük enflasyonu 


"Para politikasında temkinli yaklaşımın olumlu sonuçlarını...