27 / 04 / 2024

engellilere uygun cami

engellilere uygun cami

Diyanet, camilerden toplanan parayla ibadet yerlerinin engellilere göre yeniden dizayn edileceğini duyurdu. Camilere yaşlılar için asansör, kadınlar için bebek odaları da yapılacak

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Engellilere uygun projelendirilmeyen binalara ruhsat verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittiklerini söyleyerek, "Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir." diye konuştu.

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

Niğde'de görme engelliler için düzenlenen caddeler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşıdı..

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bünyamin Önel: Kentler engellilere uygun dizayn edilmeli!

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, engellilerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için yolların, kaldırımların, binaların, toplu taşıma araçlarının uygun şekilde dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Esenler'de 15 milyon TL'lik taş cami inşa ediliyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, demir ve çimento kullanılmadan Esenler’e yapılıyor. Mimar Sinan’ın yaptığı Kılıç Ali Paşa Camii’nden esinlenilerek inşa edilen cami, Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlardan yapılıyor.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

Çorum'daki Tarihi Velipaşa Cami açıldı!

Çorum’daki tarihi Velipaşa Cami restorasyon çalışmalarının ardından bugün tekrar ibadete açıldı. 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi caminin iç, dış, çatı ve minaresi, aslına uygun bir şekilde yenilendi.

İlkadım'da 400 kişilik cami çalışmaları devam ediyor!

İlkadım Belediyesi tarafından yapımına başlanan Selçuklu mimarisine uygun bin 400 kişilik cami ve külliye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kadıköy'de rıhtıma cami projesi!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Bakanlık, imar planını askıya çıkardı.

engellilere uygun cami Haberi

engellilere uygun cami

Türkiye’dekibütün camiler engelli vatandaşlara göre yeniden düzenlenecek.Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı hutbesinde camilerin engelliler için tasarlanacağını duyurarak vatandaştan bu konuda maddi yardım etmelerini istedi.Hutbede, engelli vatandaşların da camilerde ibadet etmelerinin en doğal hakları olduğuna işaret edilerek engellilerin camilere giriş ve çıkışlarında sorun yaşadıklarına değinildi.


Diyanet, Türkiye genelindeki tümcamilerde restorasyon çalışmalarına başlarken, camilerin engellilere uygunluğu, erişilebilirlik özelliklerinin tasarımı ve uygulamaları hakkında çalışmalar yaptı.


TARİHİ CAMİLERE ÖZEL ASANSÖR 


Camilerde engellilerin ve yaşlı vatandaşların yararlanacağı özel asansör sistemi de geliştirilecek. Tarihi camilerde, tarihi yapıya dokunmadan merpen basamaklarınamonte edilen özel tasarım, güvenlikli taşıma sistemi oluşturulacak.


BEBEK ODASI BİLE BULUNACAK 


Diyanet, kadınların ibadet etmek için camiyi tercih etmelerini sağlayacak çalışmalar da yapacak. Bu çalışma çerçevesinde kadınlar için camilere bebek odası yapılacak. Böylece anneler kolaylıkla çocuklarını bu odada oyalayarak ibadetlerini...