20 / 04 / 2024

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ağrı ve Tunceli için yeniden doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılacağını bildirdi.

EPDK'dan iş kazalarını engellemek için yeni uygulama!

EPDK, iş kazalarının engellenmesine katkı sağlaması planlanan bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. EPDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Yılmaz, uygulamanın 2016 yılında hayata geçmesinin planlandığı söyledi

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

TİM Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması! Maksimum 300-400 dolar olmalı...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, temmuz ayında ara zam gelmesi beklenen asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu.

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanından son dakika açıklaması: Felaket, görünenin 10 katı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu yaptığı açıklamada felaketin boyutunun görünenin 10 katı olduğunu dile getirerek borçların dondurulmasını talep etti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Haberi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yılmaz, tüm illerin doğalgazın sağladığı konfordan yararlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bu yılın dördüncü çeyreğinde Ağrı ve Tunceli illerimizin de doğalgaz dağıtım lisansı kapsamına alınması mümkün olacak." ifadesini kullandı.


Ağrı, Tunceli, Artvin, Hakkari, Şırnak için EPDK tarafından değişik tarihlerde çıkılan ihalelere yatırımcılar tarafından gereken ilginin gösterilmediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti.

"Başbakanımız Binali Yıldırım Ağrı'ya doğalgaz müjdesini geçtiğimiz günlerde verdi. Biz de talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. EPDK olarak şartları yeniden değerlendirerek, Doğubayazıt'ı da kapsayacak şekilde Ağrı ve Tunceli için yeni süreci başlattık. Yatırımcıyı teşvik edecek bir şartname hazırlayacağız. İnşallah 2016'nın dördüncü çeyreğinde Doğubayazıt'ın da dahil olduğu Ağrı ve Tunceli illerimizin de doğalgaz dağıtım lisansı kapmasına alınması mümkün olacak."


Yılmaz, bu süreçte yatırımcıların bölgeye neden...