26 / 04 / 2024

EPDK elektrik zammı

EPDK elektrik zammı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, enerji bedellerindeki artışlarla değerlendirildiğinde nihai fiyat artışının ortalama yüzde 6,8 olduğu kaydedildi.

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

EPDK duyurdu! Elektrikte indirim! Hemen bakın!

EPDK’dan yeni açıklama. Elektrik fiyatı için yeni indirim geldi. İşte detaylar!

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Hep zam haberi yapmak bizi de sıkmıştı.. elektrikte iyi haber! EPDK Başkanı indirimi açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Yaptığı açıklamada, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına indirim yaptı. Bu nidirimin özellikle sanayi bölgelerinde Yüzde 12 oranında etki etmesini umuyoruz dedi.

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreci

EPDK duyurdu! Elektrik faturaları geri ödenecek

EPDK, AUF kapsamında gerçek dışı bildirimleri tespit edilen 40 şirket hakkında idari soruşturma açılacağını ve şirketlerin tüketicilere 11 milyar liradan fazla geri ödeme yapacağını duyurdu. İşte tüm ayrıntılar...

EPDK düğmeye bastı! O bedel elektrik faturalarından düşülecek!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 40 şirketi tespit eden EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyarlık bedeli tüketicilere iade etmeye hazırlanıyor.

EPDK 2023 yılı elektrik hizmet fiyatlarını belirledi!

Elektrik sektöründe 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak çeşitli hizmetler için tarifeler belirlendi.

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

Elektrik ve doğal gaz faturaları zamlanacak mı?

Kış aylarında vatandaşın en çok merak ettiği konu elektrik ve doğal gaz faturalarına zam gelip gelmeyeceği, faturaların ne kadar olacağı. Peki enerji kulislerinde neler konuşuluyor? EPDK ve BOTAŞ ne yapacak?

EPDK'dan şaşırtan hamle! Bu şekilde elektrik birim fiyatları düşecek! Faturalar indirimli olacak!

EPDK, sanayicinin ihtiyacının iki katından fazla ürettiği lisanssız güneş enerjisini 48 milyon aboneye ücretsiz dağıtacak. Bu şekilde faturalar düşecek! İşte detaylar...

Elektrik ve dogalgaz faturalarını düşürecek büyük hamle! Faturalar düşecek! Çalışmalar resmen başladı

Elektrik ve doğalgaz faturaları için EPDK'dan kritik karar. EPDK fatura fiyatlarını düşürmek için harekete geçti. Peki EPDK hangi projesini devreye koyacak? Elektrik ve doğal gaz faturaları nasıl düşecek? İşte detaylar...

Temmuz ayında elektrik faturalarına zam gelecek mi? İşte yanıtı!

EPDK, Temmuz ayında elektrik faturalarına zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklamada bulundu.

EPDK elektrik zammı Haberi

EPDK elektrik zammı

Önceki dönemlerde dağıtım ve iletim gibi şebeke faaliyeti kapsamındaki bedellerin ayrı ayrı uygulandığı, 1 Ocak 2016'dan itibaren bu uygulamada düzenlemeye gidildiği ifade edilen açıklamada, bu çerçevede tüketicilerin eski dağıtım bedeli ile yeni dağıtım bedelini kıyaslamasının doğru olmadığı aktarıldı. Açıklamada, faturayı oluşturan maliyet kalemlerinin ve bedellerin hangi başlık altında yer aldığı hususunun ikincil mevzuat kapsamında düzenlenen ve tüketicinin faturasını etkilemeyen bir konu olduğu bildirildi.

 Tüketicilerin, EPDK'nın resmi internet sitesinde yer alan "elektrik faturası" hesaplama modülünü kullanarak faturadaki okuma tarihleri ve tüketim miktarı bilgileriyle fatura tutarını hesaplayabileceklerinin belirtildiği açıklamada, söz konusu bedelin faturada yazan tutarla karşılaştırılabileceği hatırlatıldı. Tüketicilerin iki ayrı faturadaki tüketim miktarı bilgisine bakmaksızın toplam fatura tutarlarını karşılaştırarak elektrik fiyatlarındaki değişimin hesaplanmasının doğru olmadığı işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tüketicilerin faturaları...