29 / 03 / 2024

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam

Mehmet Akif İnam, Türk şirketlerinin başta inşaat olmak üzere berberden otomobil kiralamaya, restorandan sigortacılığa, otelden enerji yatırımlarına kadar hemen hemen her ekonomik alanda faaliyet gösterdiklerini açıkladı.

Ferda Cemiloğlu: Erbil'de arazi bedava, 10 yıl vergi yok!

Erbil’de 10 yılda 15 proje alan Türk iş kadını Ferda Cemiloğlu, yatırımcıları bölgeye davet etti: Arazi bedava. 10 yıl vergi yok. Üstelik şirketler kârı ülkelerine götürebiliyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mehmet Sait Başdaş'tan imar planı tepkisi!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, yaklaşık olarak 11 senede 61 bin kişinin İzmir'in merkezindeki Konak ilçesini terk ettiğini söyledi. Başdaş, "111 mahallesi bulunan Konak'ın 75 Mahallesinde doğal gaz yok. Çünkü imar planları yok" dedi.

Mehmet Kalyoncu, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

GYODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu seçildi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Gayrimenkulde bireysel alışkanlıkların daha iyi incelendiği, teknoloji ve tasarımın uyumunun çok daha önemli hale geldiği bir dönemdeyiz'' diye konuştu.

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık’ın emlakçılık yetki belgesi iptal edildi!

Kısa adı Memder olan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık’ın taşınmaz ticareti yönetmeliğindeki şartları taşımadığından dolayı taşınmaz ticareti yetki belgesi ( emlakçılık yapma yetkisi) Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi...

Mehmet Bora Tütüncüoğlu, Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bora Tütüncüoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Memet Tayran Demir ve Ufuk Başer oldu...

Konya'da ruhsat kavgası! Belediye Başkanı Mehmet Oğuz vuruldu!

Konya Çumra Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Oğuz, arsaya yaptığı prefabrik iş yerine ruhsat vermediği iddiasıyla Bahattin Yalçın tarafından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan Oğuz'un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Ergün Turan'ı kabul etti!

Başbakan Binali Yıldırım, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Kırşehir'de incelemelerde bulundu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan 24 Mart 2016 tarihinde kentsel dönüşüm projeleri devam eden Kırşehir'i ziyaret etti. TOKİ Başkanı, Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan’la da görüştü.

Mehmet Okay Ant Yapı'nın başarı sırrını anlattı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, sektörde rakabet halinde olan firmaların ve projelerin nasıl başarılı olabileceğini ve Ant Yapı'nın başarı sırrını bir hikaye ile anlattı.

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam Haberi

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren 1500 Türk firmasının bölgedeki kalkınmayı sağladığını söyledi. İnam, özerk yönetimin Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Özdemir verilerine göre kasım ayı Erin itibariyle, Kuzey Irak'ta 1226 Türk firmasının kayıtlı olduğunu belirtti. Bu oranın bölgedeki kayıtlı yabancı firmaların yüzde 46'sma denk geldiğini aktaran İnam, 300 kadar firmanın da bölgede ortaklık yaptığını, böylece 1500-1600 civarında irili ufaklı Türk firmasının bu bölgede ticari faaliyet yürüttüğünü dile getirdi. 

İnam, Türkiye'den gelen gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnam, Türk şirketlerinin başta inşaat olmak üzere berberden otomobil kiralamaya, restorandan sigortacılığa, otelden enerji yatırımlarına kadar hemen hemen her ekonomik alanda faaliyet gösterdiklerini açıkladı. 

İnam, bölgedeki siyasi istikrar ve güvenlikten ötürü yabancı firmaların da yatırım yapmaya geldiğini belirterek, Türkiye'nin bundan sonra "planlı ve projeli"...