19 / 04 / 2024

Erdem Başçı açıklama faiz

Erdem Başçı açıklama faiz

Davos toplantılarında ajansa konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, faizlerin önümüzdeki dönemde düşebileceğine dikkat çekti. Başçı: “Türkiye için 2015 yılı fırsatları barındıran bir yıl olarak başladı." dedi..

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye tamamlanabilir! Emekli maaşlarında flaş açıklama! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin bütçesinde emekli maaşlarına yükseliş yapmak için gereken kaynağın olmadığını belirttiği açıklamasının ardından hesaplamalar yapılmaya başlandı. Prof. Dr. Aziz Çelik, "Emekliler için kaynak var, irade ve tercih yok" dedi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

TOKİ'den 'Osmaniye'deki konutların açık artırma ile satıldığı' iddiaları için açıklama geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 05 Şubat 2024 tarihinde bazı yayın organlarında yayınlanan “TOKİ, Osmaniye'de konutları açık artırma ile sattı!" başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

MEF Bahçeşehir kapanıyor, veliler açıklama istiyor!

MEF Bahçeşehir Koleji'nin kendi binasını başka bir koleje kiralaması sebebiyle okulda eğitim gören 500 öğrenci ve 150'ye yakın çalışan, mağduriyet yaşarken, veliler de konu ile ilgili bir açıklama bekliyor.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

2024 asgari ücreti ne zaman açıklanacak? Beklenen açıklama yapıldı mı?

Ülkemizde milyonların merakla beklediği 2024 senesi asgari ücretinin ne zaman açıklanacağı belli olduğu kaydedildi. Buna göre açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin 29 Aralık Cuma günü açıklanacağını belirtti. İşte haberin detayları...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yıla özel açıklama: Deprem dirençli kentler oluşturmayı başaralım!

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel açıklama geldi. Görür, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayarak, Cumhuriyet'ten çok şey beklediklerini en önemlisinin de ''Deprem dirençli Türkiye'' olduğunu açıkladı.

Dolar almayın diyen Mert Başaran'dan doları olanlara tokat gibi açıklama geldi! Dolar yerine bunları alın...

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran'dan son günlerde rekor kıran dolar için önemli açıklama geldi. Başaran, özellikle hala dolar almaya devam edenleri uyardı. 

Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Kimse bu seviyeyi beklemiyordu! Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi!

Yıl başından bu yana yükselişte olan dolar kuru 27 lira bandında işlem görüyor. Yatırımcılar dolar yükselecek mi? Dolar 30 lirayı aşar mı?'' gibi soruların yanıtlarını araştırırken uzmanlardan peş peşe açıklama geldi. 

Erken emekli olmak isteyen esnafa korkutan açıklama: O işi yapanlar erken emekli olamayacak!

14 Mayıs Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa erken emeklilik müjdesi vermişti. Vatandaşlar ise 'Küçük esnaf nasıl emekli olacak?' sorusunu araştırırken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan korkutan açıklama geldi.

Akbank'tan flaş bir açıklama daha. 3 ay boyunca erteleyecekler

Akbank'tan kredi kullanmak isteyen vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Akbank mobilden kredi kullanacak vatandaşlar kredilerini 3 ay sonra ödemeye başlayacak.

Erdem Başçı açıklama faiz Haberi

Erdem Başçı açıklama faiz

Faiz oranında yaptığı 50 baz puanlık indirimin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadı tarafından yeterli görülmemesi sonrası katıldığı Davos toplantılarında ajansa konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, faizlerin önümüzdeki dönemde düşebileceğine dikkat çekti.


“Türkiye için 2015 yılı fırsatları barındıran bir yıl olarak başladı. 2015 yılında Türkiye için güçlü ve dengeli bir büyüme döneminin başlangıç yılı olacak nitelikte gelişmeler var” diyen Başçı, “Türkiye için dünyanın tam tersine, güçlü ve dengeli bir büyüme sürecinin, belki de yıllar sürecek bir sağlıklı bir büyüme sürecinin başlangıç yılı olma ihtimali var” diye konuştu.

Erdem Başçı, “TL faizlerinin gelecekte izleyeceği muhtemel seyirle ilgili detayları ise önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

Önümüzdeki dönemde enflasyonun ve reel faizlerin düşmeye devam etmesinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret eden Başçı, “İhracatçılarımıza düşük...