27 / 04 / 2024

Ermeni yetimhanesi imar

Ermeni yetimhanesi imar

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Yıkımına başlanan Tuzla'daki Ermeni Yetimhanesi mülk sahibinden açıklama!

Yıkımına başlanan Ermeni Yetimhanesi’nin mülk sahibi Abdullah Fatih Atasoy'dan yapılan açıklamada, “Satın almak sureti ile tamamen kendi özel mülkiyetimdeki olan yerde yasalara uygun olarak yapacağım tüm tasarruflar şahsıma aittir” denildi.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Şanlıurfa Germüş'teki tarihi alan için imar izni verildi!

Şanlıurfa il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki eski Ermeni yerleşimi Germüş köyünde bulunan tarihi alan için imar izni verildi.

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin arazisi park alanı ilan edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytinburnu Belediyesi'nin, mülkiyeti Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na ait 8 bin 660 metrekarelik arazi ile ilgili olarak hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.

Ermeni Patrikliği Erzurum Kongre Binası'nın iadesini istiyor!

Ermeni Patrikliği, Sansaryan Vakfı'nın yönetiminin iadesi için başvurdu. Eğer dava olumlu sonuçlanırsa Erzurum Kongresinin yapıldığı bina devredilebilecek

Mogadişu'nun imarına Türk inşaat firmaları destek oluyor!

Yıllar süren iç savaş sebebiyle birçok binası harabe haline gelen Mogadişu'da güvenlik problemi aşıldıkça inşaat ve imar çalışmaları hız kazandı

Mogadişu'da güvenlik sorunu aşıldıkça inşaat ve imar çalışmaları hız kazandı!

Yıllar süren iç savaş nedeniyle bir çok binası harabe haline gelen Somali'nin başkenti Mogadişu'da güvenlik sorunu aşıldıkça inşaat ve imar çalışmaları hız kazandı

TMMOB: Bakanlar Kurulu ve TOKİ istediği imar hareketini yapabilecek!

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı: "Bu tasarının yasalaşması durumunda, Bakanlar Kurulu, Bakanlık ve TOKİ, (yüzde 90'ı deprem riski altında) gerekçesiyle ülke toprağını hiçbir kayıt ve koşula bağlı olmaksızın istediği imar hareketine açabilecektir" ded

Battal İlgezdi: Ataşehir'in tek sorunu imar planları!

Battal İlgezdi, Ataşehir'de 3 yıl gibi kısa bir sürede tüm sorunların çözüldüğünü, ilçenin tek sorununun ise imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılmaması olduğunu açıkladı

Ermeni yetimhanesi imar Haberi

Ermeni yetimhanesi imar

19 Ocak 2007’de  Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in son dileği gerçek oldu. Hürriyet'ten Fatma Aksu ve Eyüp Serbest'in haberine göre; Hrant Dink’in hayattayken yapmak istediği şey, eşiyle de tanışmasına vesile olan, çocukken inşaatında çalıştığı Tuzla’da Ermeni Yetimhanesi’ni (Kamp Armen) yeniden hayata geçirmekti. 

Dink tapusuna el konulan kampın hiç olmazsa müze olmasını istiyordu. Yetimhanenin Tuzla’daki arazisi 1962 yılında Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi tarafından satın alınmıştı. 1950’lerde kilisenin alt katı Anadolu’dan gelen yetim çocuklar için yatakhane olarak kullanılıyordu. Sayıları 60’ı bulunca, kilise bağışlarla Tuzla’daki araziyi satın aldı. 1962 yazı ve sonrası, aralarında Hrant Dink’in de olduğu 8-12 yaşlarındaki yetim Ermeni çocukları adeta amelelik yaparak kamptaki binaları inşa etti.Fakat kampın tapusuna el konuldu. Davalar yıllarca devam etti.