25 / 04 / 2024

erzurum bilim parkı

erzurum bilim parkı

Atatürk Üniversitesi’nin tarihi projelerinden biri daha hayata geçti. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temel atma merasimi, muhteşem bir törenle gerçekleşti.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

Erzurum dev bilim parkı ile cazibe merkezi olacak!

Erzurum Büyüksehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim-Müze-Doğa-Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İsletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor. Park, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak.

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Harrison, “Cambridge Bilim Parkı”nda kuracağımız Ar-Ge merkezi, İngiltere’nin optoelektronik alanında küresel araştırmaların merkezi haline gelmesini hızlandıracak” diye konuştu.  

Halk GYO Park Dedeman Levent Otel 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Erzurum merkezli "Park Dedeman Levent Otel''in 2019 yılsonu değerleme raporu yayınlandı...

Erzurum Şenkaya'ya yeni park!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şenkaya ilçesine park yapacak. Kent merkezinde yapılan hizmetleri ilçelerde de hayata geçiren Büyükşehir’in ekipleri, yerleşim yerlerine yeni yaşam alanları oluşturuyor

Erzurum Hilalkent'e 20 bin metrekarelik park!

‘Yeşil bir Erzurum’ için şehrin dört bir yanında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir sosyal yaşam alanı daha yapacak.

Erzurum Telsizler Kavşağı'na yeni park!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, merkez Palandöken ilçesindeki Yıldızkent semtinde bulunan Telsizler Kavşağı’na park yapıyor.

Mega projeler Erzurum'u zirveye taşıyacak!

Erzurum'un Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ''Bilim, Müze, Doğa ve Eğitim Parkı Projesi kentimizi zirveye taşıyacak. Kar müzesi de kuruyoruz. Deprem Eğitim Araştırma Merkezi kuruyoruz. Ayrıca dünyanın ilk Tarih Duvar Müzesi’nde 111 bin 111 taşla tarihi yeniden yazacağız. Bir Doğa Parkı yapacağız''ded

Türkiye’nin en büyük güreş arenası Erzurum’a inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, spor projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük güreş arenasını Erzurum’a yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olimpiyat Park’ta hummalı bir çalışma içerisinde…

Eskişehir Masal Şatosu yarın açılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu, bakım ve onarım çalışmalarının ardından tekrar açılıyor.

Eskişehir Bilim Deney Merkezi yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve geleceğe ışık tutan Bilim Deney Merkezi, 4 Mayıs 2016 tarihinden itibaren bakım ve onarım çalışmaları için kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

Çayırova Kent Park ve Kültür Merkezi'nde son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde incelemelerde bulundu. Kent Park ve Kültür Merkezi Proje alanında inceleme yapan Işık, daha sonra Fatih Caddesi'nde esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla’nın ilk Çocuk Bilim Parkı’nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan parkta 44 ayrı farklı deney testi yer alıyor.

Park Mozaik’te İcat Çıkardık etkinliği düzenlendi!

Başkentin seçkin projesi Park MOZAİK ‘icat’ çıkardı. “Park MOZAİK’te İcat Çıkardık” başlıklı etkinlikte küçük mucitler buluştu. Park MOZAİK Satış Ofisi’nde düzenlenen etkinlikte, çocuklar bilim dünyasında keşfe çıkarken, aileleri de renkli bir günün keyfi

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

erzurum bilim parkı Haberi

erzurum bilim parkı

Erzurum-Aziziye karayolu üzerinde bulunan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi yerleşkesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra, Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, birim amirleri akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan ev sahibi ve projenin en büyük takipçisi Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum’un, tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş en eski kültür ve medeniyet merkezlerinden biri ve Anadolu’nun ilk ilim merkezine sahip olduğunu hatırlatarak, bugün Erzurum’un son yıllarda yaşadığı değişim ve gelişim ivmesinin önemli kavşak noktalarından birine tanıklık ettiklerini...