28 / 03 / 2024

Erzurum Eski Havaalanı Yoluna mesire alanı yapılıyor

Erzurum Eski Havaalanı Yoluna mesire alanı yapılıyor

Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Erzurumlular, doğayla iç içe dinlenme imkânına sahip olacak.

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Erzurum'da çöken binanın çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Erzurum Yakutiye'de kullanılmayan 5 katlı binada yaşanan çökmeden sonra çevresindeki riskli 10 eski binada yıkım çalışmaları başladı.

Erzurum'da hayata geçirilecek ikinci tıp fakültesi için ilk adım atıldı!

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, fakültenin kurulması çalışmaları kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi'nde incelemeler yaptı.

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

TOKİ Erzurum Yakutiye 466 konut ihalesi yarın!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Erzurum 2. OSB'de yer tahsisi yapıldı!

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Yer tahsisinin yapıldığı bölgede 1000 kalifiye personel istihdam edecek.

TOKİ'den Erzurum Yakutiye'ye 466 yeni konut!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm planları içerisinde yer Hacıcuma için eski Erzurum evlerininin yeniden hayat bulacağı özel bir proje hazırladıklarını söyledi. 

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Erzurum'daki eski Oltu Hükümet Binası yıkıldı!

1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar hizmet veren Erzurum Oltu'daki hükümet binası yıkıldı. Yıkılan binanın yeri kent meydanına bağlanacak.

Erzurum Kültür Kompleksi'nin yeri belli oldu!

Erzurum'un önümüzdeki iki yıl içerisinde kavuşacağı tarihinin en büyük yatırımı için yer belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'de sadece 3 şehirde kuracağı Kültür Kompleksi, eski terminalde yapımı devam eden MNG AVM'nin hemen yanıbaşında inşa edilecek.

Marmaris'teki eski havaalanı mecliste konu oldu!

Muğla Milletekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bursa Yunuselilerden acil yol talebi!

Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşümde örnek bölge olarak gösterdiği Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesini şehre bağlayan eski havaalanı yolu yetersiz kalıyor. Yunuseli sakinleri, yolların bir an önce açılmasını istediler.

Erzurum Eski Havaalanı Yoluna mesire alanı yapılıyor Haberi

Erzurum Eski Havaalanı Yoluna mesire alanı yapılıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, bütün hünerlerini bu kez de Eski Havaalanı Yolu’nda kullanıyorlar. 


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla Eski Havalanı Yolu’nda yapılacak olan mesire alanıyla Erzurumlular, doğayla iç içe olan söz konusu yerde dinlenme imkânına sahip olacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 6 bin 934 metrekareye çim serilip, 15 bin 397 metrekareye de andezit döşeme yapılacak. 


Eski Havaalanı Mesire Alanı’na; 454 ağaç, 78 çalı, 55 kare kamelya, 13 altıgen gazebo, 8 oturma bankı, üç kuleli çocuk oyun grubu, dokuz parçalı fitness aleti, 7 çeşme, 20 adet güneşlik ve güvenlik binası yapılacak. Çocuk oyun alanları ve...