19 / 04 / 2024

erzurum Horasan Su Arıtma Tesisi son durum

erzurum Horasan Su Arıtma Tesisi son durum

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Horasan’da içme suyu ihtiyacının yıllardır sondaj kuyularından çekilen sularla karşılandığını, söz konusu yatırımla bu problemin ortadan kalkacağını ifade etti.

Erzurum'da arazi kavgası: 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı!

Erzurum Horasan'da akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Erzurum'da arazi kavgası: 1 ölü, 16 yaralı!

Erzurum Horasan Aşağı Kızılca Mahallesi’nde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan bıçaklı kavgada bir kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Erzurum Şehir Hastanesi'nden inşaat malzemeleri çalarken yakalanan zanlı tutuklandı!

Geçtiğimiz günlerde hasta kabulüne başlayan Erzurum Şehir Hastanesindeki depodan inşaat malzemeleri çalarken suçüstü yakalanan zanlı tutuklandı.

Erzurum Horasan için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Horasan-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türkiye'nin dinlenme amaçlı ilk biyolojik göleti Erzurum'a yapılacak!

Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye'nin dinlenme amaçlı ilk biyolojik göletinin Erzurum'da yapılacağını, tesisin ülke ekonomisine ve turizme katkı sağlayacağını ifade etti. 

Erzurum'da kiracısı olduğu evi satmaya çalışan kişi yakalandı!

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracı olduğu evi satmaya çalıştığı belirtilen bir kişi ile arkadaşı hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 5 seneden 15 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum Horasan'a spor salonu geliyor!

Erzurum İli, Horasan İlçesi, Esentepe Mahallesi Spor Salonu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Erzurum Horasan spor salonu inşaat ihalesi 7 Eylül'de!

TOKİ, Erzurum İli, Horasan İlçesi, Esentepe Mahallesi Spor Salonu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi için ihale tarihini belirledi.

TOKİ Erzurum Horasan spor salonu inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Erzurum İli, Horasan İlçesi, Esentepe Mahallesi Spor Salonu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Erzurum'da dev projeler hayata geçecek!

Çalık Holding'in CEO'su Abiş Hopikoğlu, Dr. Dündar Özbaylar ile birlikte yeni bir Erzurum için yol haritası çizdi. Erzurum'a Hava Alanı yolu üzerinde 2 bin 500 dönümlük serbest bölgenin kurulacağı belirtildi.

Horasan-Erzurum karayoluna yeni tünel yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ağrı'da bir otelde gazetecilerle sohbet toplantısında buluştu. Bakan Arslan, "Horasan-Erzurum karayolunda özellikle birkaç tane kritik nokta var. Oraları tünel haline getirmekle ilgili karar aldık." dedi.

Erzurum Uzundere'ye altyapı yatırımı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz sezonu için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017 programına erken başladı

Erzurum yatırımları masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, periyodik olarak düzenlediği yatırım toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

erzurum Horasan Su Arıtma Tesisi son durum Haberi

erzurum Horasan Su Arıtma Tesisi son durum


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Horasan’da içme suyu ihtiyacının yıllardır sondaj kuyularından çekilen sularla karşılandığını, söz konusu yatırımla bu problemin ortadan kalkacağını ifade etti. Başkan Sekmen, “Horasan ilçemizde içme suyu yıllardır sondaj kuyularından çekilen sularla karşılanıyordu. Bilindiği gibi kuyu suyu üretimi enerji kullanımından dolayı maliyeti çok yüksektir. Büyükşehir’in bu yatırımıyla birlikte Aras Nehri’nin kenarındaki dört keson ve sondaj kuyusundan içme suyu şebekesine verilen sular yerine su arıtma tesisinden çıkan dünya standartlarındaki kaliteli ve sağlıklı suları ilçe halkımızla buluşturacağız” dedi. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yatırımın teknik detayıyla ilgili bilgi veren Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “ESKİ Genel Müdürlüğü’nce Horasan'da yapımına başlanan su arıtma tesisi tamamlanmak üzere. Horasan'ın kuzey doğusundaki...