26 / 04 / 2024

erzurum kent yenileme

erzurum kent yenileme

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde yüksek binaların arasında yer alan bir arsayı kamulaştırma yaparak parka dönüştürüyor.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Erzurum'da bulunan yapılar depreme hazır hale getirilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri fay hattı üzerinde olduğunu belirterek kent için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Erzurum Yakutiye'de yenileme alanı belirlendi!

Erzurum ili, Yakutiye ilçesi, Camiikebir, Caferiye, İbrahimpaşa ve Kuloğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alanın yenileme alanı olarak belirlendi. 

Erzurum İnşaat Fuarı kentte yeni iş alanları oluşturdu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları kentte yeni iş alanları oluşturdu.

Erzurum İnşaat Gayrimenkul Fuarları kapılarını açtı!

Tüyap Fuarcılık tarafından Erzurum'da gerçekleşen “Erzurum İnşaat-Gayrimenkul ve Kent Fuarları 2019”, Tüyap Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

TOKİ Erzurum Aziziye'de 126 konut satıyor!

TOKİ, Erzurum Aziziye Ilıca 2. Etap Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 126 adet konutu satışa çıkardı. Fiyatlarım 163 bin 274 TL'den başladığı projede kuralar 23 Temmuz'da çekilecek.

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projeleri ve kent yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli Başiskele'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor. Başiskele'de bu kapsamda yeni imar yolları açılıyor. 

TOKİ Erzurum Aziziye Ilıca 2. Etap başvuruları sona eriyor!

Erzurum Aziziye Ilıca 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Erzurum Aziziye Ilıca 2. Etap başvuruları başlıyor!

Erzurum Aziziye Ilıca 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki 99 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

erzurum kent yenileme Haberi

erzurum kent yenileme

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde yüksek binaların arasında yer alan bir arsayı kamulaştırma yaparak parka dönüştürüyor. Yıllardır çöp ve atık alanı olarak kullanıldığı için çevre sakinlerini rahatsız eden 1500 metrekare arsa çöpten ve atıklardan arındırılarak yeşil bir dinlenme alanına dönüştürülecek.


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde binalar arasında kalan, atık ve hafriyat dökülerek çevre sakinlerinin yıllarca adeta kabusu olan arsayı kamulaştırmak suretiyle parka dönüştürüyor. Alandaki çalışmaları Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ile birlikte inceleyen Ali Korkut, çevre sakinlerinin ilgisi ve teşekkür yağmuruna uğradı. İncelemeler sırasında Ali Korkut, çocuklara hediye verdi. Yıllarca çevreye rahatsızlık veren alanın park ve dinlenme alanına dönüştürülmesinin memnuniyetini yaşayan çevre sakinleri, "Modern binalar arasında atıkların biriktiği adeta bataklıkla yaşıyorduk....