29 / 03 / 2024

erzurum kentsel dönüşüm projesi

erzurum kentsel dönüşüm projesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde yaptıkları çalışmaları anlattı..

Muhammed Cevdet Orhan, genç planlamacılarla buluştu!

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı. Orhan, Aziziye’nin bölgedeki yeri, çevresel kaynakları ile fiziki, sosyal ve demografik yapısı hakkında bilgi verdi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm kamulaştırma alanındaki gecekondu sahipleriyle istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de katıldı...

Mehmet Sekmen vatandaşlara kentsel dönüşümü anlattı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gaziler, Mecidiye, Aziziye ve Dağ Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlara anlattı.

Erzurum'daki asırlık tabya 45 yıl gecekondu olarak kullanıldı!

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yapılan ve kaybolduğu sanılan tabyanın 45 yıl gecekondu olarak kullanıldığı belirlendi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Erzurum’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle TOKİ, Erzurum'da bin konutun yapımına başladı. Başkan Sekmen, "Göreve geldikten sonra süratli bir şekilde çalışmalara başladık” dedi.

Ergün Turan Aziziye kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye’deki kentsel dönüşüm alanlarını yerinde inceledi, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’dan brifing aldı.

Aziziye kentsel dönüşüm projesi vaziyet planı hazırlandı!

Erzurum'un Aziziye İlçe Belediyesi Ilıca’nın merkezini kapsayan ve adeta ilçenin çehresini değiştirecek dev bir projeye daha imza attı. Aziziye kentsel dönüşüm projesi vaziyet planı hazırlandı ve TOKİ’de ihale süreci başladı.

Erzurum Veyisefendi ve Kavak Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Erzurum’da bir ilk olan proje ile Veyisefendi Mahallesi-Mahallebaşı-Kavak Mahallesi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının bu yıl başlatılacak...

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

TOKİ Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi yarın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren TOKİ, Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi 16 Ağustos'ta!

Yeni kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesini 16 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Erzurum Palandöken'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Erzurum Palandöken'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Erzurum Veyisefendi'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Veyisefendi Mahallesi'nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm konutları hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Veyisefendi Mahallesi'nde inşası tamamlanan 96 konut ve 7 iş yeri için anahtar teslim töreni gerçekleşti. 

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında 279 konut ve dükkan hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 264 konut ile 15 dükkan, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

Erzurum Kevelciler Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlar başladı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kevelciler Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlara başladı.

Erzurum Hacıcuma'da kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, en büyük kentsel dönüşüm projesini Hacıcuma'da hayata geçiriyor. 

Erzurum Yakutiye'de kentsel dönüşüm yapılacak!

Erzurum'da Yakutiye İlçesi'ne bağlı İstasyon ve Şıh Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm yapılacak.. 

erzurum kentsel dönüşüm projesi Haberi

erzurum kentsel dönüşüm projesi

Erzurum, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde Türkiye’ye rol modeli oldu. Tarih ve medeniyet şehrinde hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını YeniBirlik’e aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, medeniyet tasavvuru ilkesiyle hayata geçen kentsel dönüşüm projelerindeki başarısının sırrını anlattı Kültür Yolu Projesi ile şehrin tarihi dokusunu koruyan Başkan Sekmen ile yaptığımız röportajı siz kıymetli okuyucularımızın beğenisine sunuyoruz.

Kısaca okuyucularımıza kendinizi tanıtır mısınız?

1958 yılında Erzurum’un Pazaryolu ilçesi Kılıççı Köyü’nde doğdum İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ankara’da bankacılık ihtisasında bulundum. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkam olarak başladım Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildim. 1992 yerel seçimlerinde Şamandıra Belediye Başkanlığı’na seçildim 27 Mart 1994yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkam oldum 1999 seçimlerini...