28 / 03 / 2024

eş muvafakati olmadan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi

eş muvafakati olmadan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi

Aile konutu şerhi, eşlere karşılıklı olarak hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, eş muvafakati olmasan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi? Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları nelerdir?

Binlerce yeni kamu personel alımı yapılacak! Tam 7120 kişilik işe alım süreci başlıyor

Kamu sektörü, ekim ayı personel alım planlarını açıkladı. KPSS şartı olmadan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplamda 7.120 yeni kadro için işe alım süreci başlayacak. İşte kamuda işe alımlar için gerekli bilgiler ve nasıl başvuracağınıza dair tüm detaylar haberin devamında…

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merdiven altı kurs kapatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), izinsiz ve yasal olmayan şekilde faaliyet gösteren toplam 1.825 kurs hakkında denetim ve kapatma işlemleri başlatma kararı aldı. Yasal izni olmadan faaliyet gösteren bu yerlere hem mühürleme işlemi uygulanacak hem de işletme sahiplerine idari para cezası kesilecek. 

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Bankalardan şaşırtıcı adım: Gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklar! Bayram öncesi 50 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

İki banka peş peşe gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklarını duyurdu... Limitler belirlendi ve 50.000 TL ödeme yapılacak... Bayram öncesi bu fırsatı kaçırmayın...

Markanın ruhunu en iyi yansıtan araç BMW X3'e Nisan zammı geldi mi? İşte 04 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW'nin X3 modeli için çok az değişiklik görüyor. Uzaktan yakın anahtarı olmadan giriş sistemi bundan böyle seride standart hale gelmiş ve isteğe bağlı Premium paket artık iDrive bilgi-eğlence  sistemi için hareket kontrollerini içermez. Peki BMW X3 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir? 

O belediye eğitim şartı olmadan güvenlik görevlisi alacak! Süresi dolmadan başvurun!

Malatya Kale Belediyesi tarafından eğitim şartı olmaksızın işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Alınacak personeller için gerekli olan koşullar ise belli oldu. Biz de detayları ve başvuru koşullarını sizin için derledik...

Mülakatsız direk işe girin! Hem de lise mezunu olmak yetiyor! İşte detaylar!

Mülakat şartı olmadan ve ikamet adresine gerek kalmadan işe girebilirsiniz. Hem de lise mezunu olmak yetiyor. İşte detaylar!

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

92 bin kişi sınav şartı olmadan işe alınacak! Deneyimsiz, ilkokul mezunu herkes başvurabilir!

Türkiye İş Kurumu 92 bin kişiyi işe alınacak. Söz konusu pozisyonlar için deneyimsiz ve ilkokul mezunu herkes başvuru yapabilir.

77 bin kişi KPSS şartı olmadan işe alınacak! İşte başvuru şartları...

İŞKUR'dan milyonlarca işsiz vatandaş için müjde geldi. İŞKUR 77 bin 587 kişinin işe alımı için güncel ilanlarını yayımladı. İşte İŞKUR tarafından alım yapılacak iş ilanlarının tüm detayları...

43 ilde binlerce kişi KPSS şartı olmadan işe alınacak! İşte başvuru şartları...

İş arayışında olan vatandaşlara güzel haber İŞKUR'dan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla personel alımı yapacak.

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

eş muvafakati olmadan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi Haberi

eş muvafakati olmadan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi

Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân olarak da ifade edilen taşınmazın tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor.


Aile konutu ile ilgili esaslar, Türk Medeni Kanun kapsamında madde 194'te açıklanıyor. Aile konutu kira sözleşmesi eş muvafakati olmadan feshedilemiyor. İlgili esaslar kanunda şu şekilde açıklanıyor;


- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


- Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.


- Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu...