19 / 04 / 2024

esenler kentsel dönüşüm son durum

esenler kentsel dönüşüm son durum

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Esenler'in yüzde 40'ı dönüşümle yenilendi!

17 Ağustos'un yıl dönümünde Esenler'de depreme yönelik yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'deki konutların yüzde 40'ının yenilendiğini söyledi.

Esenler'de 100 bin konut dönüşmeli!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, dönüşümde toplumsal aklın inşası için faizsiz para desteği ve imar artışı olmadan çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Özkan Ercan: Risk raporu şartı dönüşümü patlatır!

ESİNDER Başkanı Özkan Ercan, Esenler'de yaklaşık beş yıllık sürede 25 bin konutun dönüştüğünü belirtti. Arıca "DASK yaptıracak kişilerden risk raporu alınmalı. Bu çok kolay adım gerçekleştiğinde Türkiye'de kentsel dönüşüm patlar" açıklaması yaptı .

Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay bildirisi açıklandı. 

Esenler'de 40 bin konut yenilenecek!

Esenler'de hayata geçirilen Ömür İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ilçedeki 40 bin konutu 2023 yılına kadar yenileyeceklerini belirtti.

Esenler Çiftehavuzlar'daki dönüşümde görüşmeler başladı!

Çiftehavuzlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleriyle görüşmeler başladı. Çiftehavuzlar'daki 151 bina, 853 bağımsız birimin çalışmaları tamamlandı.

Esenler'e dönüşüm piyangosu!

2012 yılında Esenler'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgede konut fiyatları son iki yılda yüzde 100 arttı.

Yeni Esenler 2023'te tamam!

10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı, Göksu 2023'te Yeni Esenler projesini tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Esenler kentsel dönüşüm laboratuvarı oldu!

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, “Esenler, ülkemizde kentsel dönüşümün laboratuvarı durumunda. İki kentsel dönüşüm projemizde 544 konutu teslim ettik. Vatandaşlar güvenle evlerinde oturuyor. " dedi.

Kentsel dönüşüme girecek yerlerde yatırım yapan kazanacak!

Hükümetin Eylem Planı’nda hedeflediği gayrimenkul piyasasına yönelik önemli düzenlemelerin kentsel dönüşüme hız kazandırması bekleniyor. Dr. Gökhan Taş, ‘’Kentsel dönüşüme girecek yerlere şimdiden yatırım yapanlar karlı çıkar." dedi.

Esenler'de 2023 yılına kadar riskli yapı kalmayacak!

500 bin nüfusuyla İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan, çoğu şehirden büyük Esenler'e yeni bir şehir kurulacak... Esenler'in bir kısmı, ilçenin sınırları içinde olan ancak kullanılmayan 8.7 milyon metrekarelik alana transfer olacak.

Esenler'in tarihi projesinde son durum!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geleneksel mimari ile modern yeni bir şehir kurulacağını belirterek, "Bu şehir insan yüzlü bir şehir olacak. Tarihi projenin anahtarı ise siyasi istikrardır" diye konuştu.

Esenler'in tarihi projesinde ilk adımlar atılıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, askeri alanın Esenler Belediyesine tahsisi ile birlikte yeni Esenleri oluşturmak için harekete geçti. Göksu, İlk olarak 1/5.000'lik planların yenileneceğini belirtti.

Esenler'de 300 bin kişilik yeni şehir kurulacak!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, son altı yılda ilçe genelinde 24 binden fazla konutun yenilendiğini belirterek, içinde Türkiye'nin en büyük şehir parkının da bulunacağı bir proje kapsamında 45 bin konutu daha yenileyeceklerini açıkladı.

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili; “Bu kadar büyük bir projeyi başlattığınız için sizi tebrik ediyorum. Hayran kaldım” ifadesini kullandı.

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu önceki gün kentsel dönüşüm anahtar teslim kura töreninde yaptığı açıklamada İBB'yi kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle eleştirdi.

Esenler kentsel dönüşümde kuralar çekildi! 

Esenler’de kentsel dönüşüm projesi dahilinde 531 konutun sahipleri belli oldu. Program dahilinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. 

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 konut projesinin temeli atıldı. 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EMR Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EMR Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Dursun Aksoy tarafından kuruldu.

esenler kentsel dönüşüm son durum Haberi

esenler kentsel dönüşüm son durum

Esenler Belediyesi tarafından başlatılan riskli yapıların dönüştürülme çalışmaları hızla devam ediyor. İlçede 11 yılda, 98 bin 160 riskli yapından 56 bini dönüştürüldü.

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de inşa edilecek Türkiye’nin ilk ‘Akıllı ve Güvenli Şehri’ ile burada yapılacak konutlarla ilgili şunları söyledi:

“Bu alanda toplam 40 bin konut yapılacak. Bu proje bittiğinde, yıllardır devam eden imar sorunlu 16 bin 500 konut buraya transfer edildiğinde, mevcut Esenler içerisinde yaklaşık 1.5 milyon metrekare alan açılmış olacak, 150 bin kişilik nüfus buraya taşınacak. İlk etap ile risk taşıyan konutlarımızın büyük bir kısmını dönüştürmüş olacağız.”

Kurulacak şehrin...