20 / 04 / 2024

Esenler Taş Cami Birlik Mahallesi

Esenler Taş Cami Birlik Mahallesi

Esenler'e 50 - 60 yıl değil ebediyen ayakta kalacak bir cami yapılıyor. Esenler Belediyesi ile Bahçelievler Hak Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisi, Birlik Mahallesi'nde 1000 metrekarelik bir alana inşa ediliyor.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Ali Ağaoğlu babası adına Maslak'ta cami yaptırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, merhum babası Miktat Ağaoğlu adına yaptırdığı camiyi kısa sürede ibadete açmayı planlıyor.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi 23 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 23 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Esenler Otogarı taşınacak ve dönüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nı, hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

TOKİ Esenler 1. Etap 2. Bölge ihalesi 20 Mart'ta!

Yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Esenler 1. Etap 2. Bölge ihalesini 20 Mart'ta gerçekleştirecek.

Sancaktepe Hacı Ahmet Bıyık Cami inşaat ihalesi 4 Şubat'ta!

Sancaktepe Hacı Ahmet Bıyık Cami ve Kuran Kursu inşaat ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Şubat'ta yapılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Caracas'ta cami inşaatı için yer talebi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Erdoğan, ''Kendilerinden yer talebinde bulundum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Caracas'ta cami inşa etmeyi planlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, "Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz" dedi.

Esenler Taş Cami ibadete açılmayı bekliyor!

İstanbul’da tamamı ilk kez taş işçiliğiyle yapılan; demir, beton kullanılmayan ve 20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi, ibadete açılmayı bekliyor

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...

Esenler Taş Cami Birlik Mahallesi Haberi

Esenler Taş Cami Birlik Mahallesi

Esenler'e asırlarca ibadete açık kalacak Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisi yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlardan yapılan cami inşaatında çalışmalar büyük bir titizlik ve sabırla devam ediyor.

  

Cami, Mimar Sinan tarafından yapılan Tophane’deki Tarihi Kılıç Ali Paşa Camii'nin bir benzeri olacak. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 20 işçinin büyük bir titizlik ve sabırla çalıştığı taş cami, hızla yükselmeye devam ediyor. Toz ve gürültüden çevredeki vatandaşların rahatsız olmaması için yaklaşık bir yıldır, bir örtü altında çalışmaların yürütüldüğü inşaatın yükselmesiyle üstü açıldı ve cami iskeleti gün yüzüne çıkmış oldu. Esenlerliler'in merakla beklediği cami, çevre düzenlemeleriyle birlikte 3 yıl içerisinde ibadete açılacak.


Asırlarca ayakta kalacak


Esenler halkı arasında 'Teneke Camii' olarak bilinen, tek katlı ve olası bir deprem felaketinde yıkılma...