25 / 04 / 2024

esenlerde kolonları çatlayan bina

esenlerde kolonları çatlayan bina

Son dönemlerde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Esenler'de bir binanın kolonları çatladı.

Binaların kolonlarında bu kesinlikle olmamalı!

Binaların kolonları, kirişlerden aldıkları yükü temele aktaran taşıyıcı elemanlar olarak fazla önem arz ediyor. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın kolon görüntüsünü paylaştı ve olmaması gerekenleri söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

Depremde can kurtarıyor, şakası yok! Gerekirse kredi çekin ama binanıza mutlak yaptırın…

Binanın kolonlarına eklenen ve böylece  binanın depremde sallanarak yıkılmasının önüne geçen sismik izolatör,  geri dönen deprem kabusunun ardından bugünlerde pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki sismik izolatör depremde nasıl koruyor? Maliyeti ne kadar? Eski binalara da takılabiliyor mu

Diyarbakır'da yıkılan 3 bina için 'kolonları kesildi' iddiası! Projeler bir bir incelenecek!

Diyarbakır'da yerle bir olan Diyar Galeria sitesinin altındaki marketin kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Kentte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı gören vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın kolonları kesilmiş!

11 kişiye mezar olan Yağcıoğlu Apartmanı’nda kolonların kesildiği, kirişlerin kırıldığı, zeminin su aldığı belirlendi.

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

Avcılar Ambarlı'da kolonu çatlayan 5 katlı bina boşatıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da kolonlarında çatlak meydana gelen 5 katlı bina boşaltıldı...

esenlerde kolonları çatlayan bina Haberi

esenlerde kolonları çatlayan bina

Son dönemlerde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Esenler'de bir binanın kolonları çatladı. Milliyet'te yer alan habere göre; korku dolu anlar yaşayan ev sahipleri binayı acil olarak terk etti.

Çatır çatır bütün kolonlar patlıyor

Yaşadığı korku ve panik halini paylaşan bina sakini Fatma Alemdar, “Çatır çatır bütün kolonlar patlıyor, herkes dışarıda. İçeri giremiyoruz, herkes kaçtı komşulara, akrabalara. Belediye gelip bakmıyor, biz 10 gündür her yere bildiriyoruz ama kimseden ses çıkmıyor. Gelip bakın biz ölmeden” dedi.

Binada kiracı olarak ikamet eden Tuğba Dolu ise şunları kaydetti:  “Taşınak için bir sürü masraf yaptım, bir sabah komşu gelip; 'kolonlar patladı' dedi. 10 gündür ev arıyorum ev yok. Evler ateş pahası nereye gideceğim? Kaynanamın evinde kalıyorum. Çıkıp sadece eşyalarımızı alıp, hemen...