19 / 04 / 2024

esenyurt asansör kazası

esenyurt asansör kazası

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclisinde açılış öncesi Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu, Esenyurt ’ta yaşanan asansör kazası sonucu yaşamını yitiren 3 vatandaş için başsağlığı dileklerinde bulundu...

Süleyman Soylu'dan Fi Yapı asansör kazası açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iş güvenliği konusunda ciddi boşluk olduğunu belirterek, İstanbul Esenyurt’ta, meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği kazayı örnek göstererek açıklamalarda bulundu.

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

3a Real Estate Gayrimenkul İnşaat Asansör Yatçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3a Real Estate Gayrimenkul İnşaat Asansör Yatçılık Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Cengiz tarafından kuruldu.

Real Estate Wolf Gayrimenkul İnşaat Asansör Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!    

Real Estate Wolf Gayrimenkul İnşaat Asansör Otomotiv Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Cengiz tarafından kuruldu.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanık hakkında hapis istemi!

Savcı, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan Torun Center asansör kazasına ilişkin davada mütalaasını açıkladı.

Fi Yapı asansör kazasının bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

İzmit Belediyesi’nden asansör kazası açıklaması!

İzmit Belediyesi’nden Kent Konut 3.Etap’ta meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.İşite o açıklama...

Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'deki asansör kazası davasına ilişkin bilirkişi raporunda, "olayda asli kusur bulunduğu ancak bu kusuru işleyen kişi veya kişilerin tespit edilemediği, 9 kişinin tali kusurlu, 16 kişinin de kusursuz sayılması gerektiği" belirtildi.

esenyurt asansör kazası Haberi

esenyurt asansör kazası

İstanbul Esenyurt’ta, Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede 1 Şubat 2016’da, Yasin Bakır (19), Şükrü Yaşar (21) ve Osman Yardımcı (17) adlı üç genç işçinin bulunduğu asansör, tam 20. kattan yere çakıldı.


Korkunç ‘kazada!’ üç işçi de can verdi, yedi sanık hakkında dava açıldı. Mahkemenin atadığı üç kişilik bilirkişi heyeti, 23 Ocak’ta raporunu tamamladı. Rapora göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişleri, kazanın yaşandığı inşaatın faaliyetlerini, 16 Ocak 2015 tarihinde durdurdu. Zamanla bazı bloklarda bu faaliyetten men kararı kaldırılsa da kazanın meydana geldiği A-9 bloktaki yasak sürdü. Yani, kaza meydana geldiğinde, bloktaki faaliyet yasadışı devam etmekteydi.


TEK ADIM ATILMADI

Yine bilirkişi raporuna göre, inşaatın iş güvenliği denetimini yapan Birlik OSGB şirketi uzmanları, mayıs 2015’te bir tutanakla, firmadan, “Asansör, gırgır...